Laatste nieuws

Een nachtje ouderwets doorhalen…

Nieuwsberichten / 19 juli 2015

VEN_3804_b (Medium)

Historische rally’s zijn er in vele soorten en smaken, maar ze hebben één ding gemeen: ze worden bijna altijd bij daglicht gereden. Één rally is hierop de spreekwoordelijke uitzondering: de Nacht van Nederland. Het is de enige historische rally die een nachtje overslaat! 

De deelnemers zijn allemaal uit een bijzonder hout gesneden en maken deel uit van een select gezelschap dat de uitdaging durft aan te gaan. Daarbij worden niet alleen navigatie- en rijvaardigheid op de proef gesteld, maar bovenal het uithoudingsvermogen. Aankomen voelt al als winnen! De wedstrijd gaat 16 uren aaneengesloten door en de deelnemers leggen zo’n 600 kilometer af. Er worden tussentijds natuurlijk voldoende stops ingelast om uzelf en de rally-auto weer bij te tanken.

VEN_3865_b (Medium)

Het historische stadje Wijk bij Duurstede is ook dit jaar weer de plek voor de start en finish. Op zaterdag 10 oktober wordt verzameld op het authentieke marktplein en de deelnemers worden vanaf 17:00 uur gestart….de nacht in! De volgende ochtend vroeg worden zij pas weer terug verwacht.

VEN_3792_b (Medium)

Wilt u meer weten over dit nachtelijke avontuur? Op de website www.nachtvannederland.nl staat alle informatie.


redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Wim Prins: 'We raken alle mooie auto's kwijt in Nederland' 

Volgend bericht

Ford Shelby GT500, Boss 302 en Boss 429
Meer historie

Wim Prins: 'We raken alle mooie auto's kwijt in Nederland' 

Wim Prins is van origine dealer van Alfa Romeo, maar heeft inmiddels een pracht van een bedrijf opgebouwd met vijf labels,...

16 July 2015