Laatste nieuws

Land Cruiser FJ40, een plaatje

Reportages / 18 mei 2019

Bij Wim Prins Classics in Nunspeet staat deze mooie Toyota Land Cruiser FJ40 uit 1973 te koop. Volgens de verkoper een uniek exemplaar dat absoluut in smetteloze staat verkeert. De mooie fotoreportage en de sfeervolle video zijn voor Octane Magazine reden genoeg om deze auto met u te delen.  

De auto komt van een relatie van Prins uit Italië. “Deze Land Cruiser ademt authenticiteit van voor tot achter en zorgt voor een brede glimlach bij iedere gereden kilometer op het asfalt – en vooral ernaast”, aldus Wim Prins.  De exemplaar is enkele jaren geleden volledig opnieuw gespoten in een – wat Prins betreft – perfect passende kleur. Daarnaast is de klassieke krachtpatser uitgerust met een lier en ook is er een heuse ARB Air Locker gemonteerd, een sperdifferentieel voor het serieuze(re) offroad-werk!

De Toyota Land Cruiser is een rijdende legende. Het model wordt al gefabriceerd sinds 1951. De Amerikaanse Jeep heeft als inspiratiebron gediend. Wim Prins: “Het feit dat we het aantal series van de Land Cruiser amper op twee handen kunnen tellen, vertelt dat het imago al net zo onsterfelijk is als de auto zelf. Bovendien is de basis altijd hetzelfde gebleven, het is de meest betrouwbare en krachtige partner om onverharde terreinen mee te verkennen én te overwinnen!

Deze FJ40 is van de derde serie, maar is gebaseerd op de eerste generatie van 1951 – het oer-model. De benzine (F-)versie van de J40 heeft de nieuwere 3,9 liter zescilindermotor met 126 pk aan boord.

Op youtube is een video van deze auto te vinden: Toyota Land Cruiser Wim Prins


Tags: , , , ,
Print Friendly, PDF & Email
Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Nieuwpoort Drivers Days, in goede handen

Volgend bericht

AMG’s meedenkende instapper

Bezoekers lazen ook


Uitgelicht

Nieuwpoort Drivers Days, in goede handen

Het laatste weekend van april stond in het Belgische Nieuwpoort in het teken van auto’s: de derde editie van de Nieuwpoort...

18 May 2019

Webdevelopment Passionate Bastards