Laatste nieuws

Een privé-editie van de Zoute Grand Prix

Reportages / 14 oktober 2020

Omdat in de weken voor de Zoute Grand Prix het virus weer oplaaide in België, werd het grote autofeest afgelast. Maar gelukkig kon er wel een ‘private edition’ van de Zoute Rally en de Zoute Sale doorgaan. Daarmee kwam niet geheel Knokke in automobiele sferen maar kon er, zonder volksoploop, toch van klassieke auto’s genoten worden. 

De rally was eigenlijk net als anders alleen dan zonder publiek bij start en finish. De auto’s voor de veiling stonden mooi buiten onder schaduwdoeken opgesteld en konden door liefhebbers op afspraak bekeken worden. Op zondagmiddag was bieden mogelijk, liefst online. Het aanbod omvatte auto’s waaronder een Aston Martin die ooit nieuw gekocht was door Koning Boudewijn en een BMW 507 met Koning Constantijn van Griekenland als vorige eigenaar. Verder stonden er Fords GT, een AC Ace die in 1960 op Le Mans had gereden en uiteraard ontbraken ook de Ferrari’s, Lamborghini’s en Mercedessen niet.

De eerste dag bracht de rally ons over smalle weggetjes en door ingeslapen dorpjes via Nieuwpoort en Diksmuide naar De Panne waar we in Plopsaland van een lunch konden genieten. Later in de middag reden we een fantastische proef op het Domein Hippique in Knokke. De tweede dag reden we met een omweg even Nederland in, door Retranchement in Zeeuws-Vlaanderen. De route liep vervolgens via Damme, Maldegem, het vliegveld van Ursel, De Haan en via Blankenberge terug naar Damme voor een paar afsluitende proeven. De onverharde proeven werden extra spectaculair doordat het plotseling begon te regenen.

Bij de veiling op zondagmiddag werd niet alles verkocht, maar op een handvol auto’s na ging het meeste naar een nieuwe eigenaar. Hopelijk hebben we volgend jaar weer een volledig toegankelijke Zoute Grand Prix, want de ambiance van gehouden worden. Het was wel leuk, maar de ambiance van straten vol met auto’s en liefhebbers hebben we toch wel gemist!

Tiny Verhoeven heeft ons veel meer mooie foto’s ter beschikking gesteld. Deze zijn te zien, met onderschrift, in een fotoalbum (klik hier) op onze Facebook pagina.

Tekst en foto’s: Tiny Verhoeven


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

DE SOORT DER SERIËLE AUTOLIEFHEBBERS

Volgend bericht

Debuut Mustang Mach 1 tijdens Goodwood Speedweek

Bezoekers lazen ook


Meer historie

DE SOORT DER SERIËLE AUTOLIEFHEBBERS

Ton Roks rekent zichzelf tot de soort der seriële autoliefhebbers; zijn derde Alfa Romeo Giulia, een 1300 IT uit 1969, is een blijvertje....

13 October 2020