Laatste nieuws

Eindelijk: de nieuwe TVR Griffith

Nieuwe auto's / Nieuwsberichten / 8 september 2017

Hier is hij dan, de nieuwe sportwagen van TVR. Hij heet Griffith, is tijdens de Goodwood Revival gepresenteerd, en heeft een 475 pk sterke V8 onder de kap, met vijf liter inhoud, ontwikkeld door Cosworth. Het is een serieuze ijzervreter, precies zoals we van het oude TVR gewend waren.

De Griffith is 4,31 meter lang, 1,85 breed en nog geen1, 25 hoog. Hij weegt 1250 kilo, wat betekent dat de pk-gewichtsverhouding serieus goed is. Hij heeft een met de hand te schakelen zesbak die meteen achter de V8 is gemonteerd. Je zou in minder dan vier seconden van nul naar 100 moeten kunnen accelereren.

De V8 ligt achter de vooras, de gewichtsverdeling is dus prima (50/50%, zegt TVR) en we mogen vrijwel zeker op een lekker gretig instuurgedrag rekenen.

In Engeland moet er £ 90.000 voor betaald worden, bij ons zal de prijs waarschijnlijk door de BPM een aardig stukje boven de ton uitkomen.


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

‘De mooiste elektrische auto ter wereld’

Volgend bericht

Veiling van 80 klassiekers en Defenders
Uitgelicht

‘De mooiste elektrische auto ter wereld’

Jaguar Land Rover Classic heeft een klassieke Jaguar E-type uit 1968 van een elektrische aandrijflijn voorzien. Daarmee...

7 September 2017

Webdevelopment Passionate Bastards