Laatste nieuws

Emanuel Rufo: passie voor hout

Nieuwsberichten / 6 maart 2021

Octane Magazine voegt een interessante collectie houten ‘design’ autootjes toe in de webwinkel: inspirerende race- en straatauto’s van ontwerper Emanuel Rufo. 

Emanuel Rufo is een productontwerper uit Portugal, die al op jonge leeftijd is begonnen met het ontwerpen en maken van houten speelgoedauto’s. Geïnspireerd door het vakmanschap van zijn ouders maakte hij al op twaalfjarige leeftijd zijn eerste houten Formule 1 auto. In 2001 was de verjaardag van een van zijn neefjes de aanleiding om de zaken serieuzer aan te pakken en vanaf dat moment heeft hij, samen met zijn vader, een mooie lijn houten auto’s ontworpen.

“Het vakmanschap van mijn vader in werken met hout en mijn eigen achtergrond als productontwerper komen samen in modellen van iconische race- en straatauto’s.”

“Mijn auto’s zijn voor jong en oud gemaakt. Een kind kan zich op het circuit wanen met een bloedrode GTO en volwassenen kunnen blij worden van een race-Porsche die op de kast in de woonkamer staat. Omdat er zoveel mooie en inspirerende auto’s zijn ontworpen, is de modelserie van mijn autofabriek inmiddels erg groot, van een bescheiden inspiratie op een 2CV tot aan de snelste muscle-cars uit de Amerikaanse autogeschiedenis.”

De auto’s worden volledig handgemaakt in natuurlijk hout, met oog voor detail, en afgewerkt met de hand met gifvrije acrylverf en -vernis. Er zijn geen kleine onderdelen of stukken los te halen, zodat de houten auto’s veilig zijn voor kinderen. Ze worden gemaakt volgens de Europese richtlijnen.

Standaard wordt de auto geleverd met de nummers aan de zijkanten en aan de onderkant van elke auto bevindt zich een sticker met het serienummer. Er zijn geen twee auto’s met hetzelfde nummer, dus uw houten auto zal altijd uniek zijn. De auto’s wordt geleverd in mooie kartonnen doos. De afmetingen van bijvoorbeeld de CL01 (GTO) zijn: 17 cm x 5,2 cm x 4,6 cm (l x b x h).

Octane Magazine biedt de eerste auto’s van Emanuel nu met enige trots aan in de webshop. Bij voldoende belangstelling breiden wij het programma uit met andere modellen. Aarzel niet om ons te vertellen welke auto’s u graag zou willen kopen die nu (nog) niet in de shop staan: info@octanemagazine.nl

Jong en oud veel plezier gewenst met deze mooie creaties!

 


Tags: , , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Meccano voor grote jongens

Volgend bericht

Records onder hoogspanning, met Taycans

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Meccano voor grote jongens

Volgens Han Boonstra is de Triumph Spitfire eigenlijk een doos Meccano voor grote jongens; alles zit met bouten en moeren...

5 March 2021