Laatste nieuws

Ferrari hoofdthema Concours Het Loo

Nieuwsberichten / 25 januari 2017

De data en de klassen van het – inmiddels jaarlijkse – Concours d’Elegance Het Loo zijn bekend. Het heeft plaats op 1 en 2 juli en het 70-jarige bestaansfeest van Ferrari zal een hoofdthema zijn.

Natuurlijk zullen de lommerrijke velden van het koninklijk paleis in Apeldoorn niet met alleen Ferrari’s gevuld zijn – hoewel dat een uniek evenement op zich zou zijn. Naast ‘Zeventig Jaar Ferrari’ zijn er ook andere thema’s, zoals ‘Negentig Jaar Volvo’ en ‘Vijftig Jaar Wankel Motor’.

Het concours van dit jaar zal in hoofdlijnen de opzet van afgelopen jaar volgen, dat wil zeggen dat er weer een sprint zal zijn en dat de zogenaamde catwalk midden op terrein terugkomt – daarop zullen de auto’s gepresenteerd worden en zal de prijsuitreiking weer plaats hebben. Ook zal Renault, een belangrijke supporter van het concours, weer groots aanwezig zijn met klassiekers uit het eigen museum en bovendien zullen het thema Innovatie en Design belicht worden met boeiende conceptcars uit het eigen oeuvre. We mogen ervan uitgaan dat ook de nieuwe Alpine in definitieve productievorm zijn opwachting zal maken in Apeldoorn. Ook andere fabrikanten zullen aanwezig zijn, de concoursorganistaie is nog in gesprek met ondermeer Tesla, Ferrari, Porsche, Alfa Romeo en Cadillac. De poster voor het concours zal gemaakt worden door de Britse artiest Guy Allen.

De thema’s voor het concours zijn ‘Gentlemans Sport Cars’,  Pioneer Cars, pre 1918’, ‘Special Coachwork’ (voor- en naoorlogs), ‘Ferrari 70 Years’, Les Reines de la Route 1935-1955’ (voor de grote Franse automobielen), ‘Japanese Classics’, ‘Preservation Class’ (vooroorlogs), ‘Volvo 90 Years’, ‘Bristol 70 Years’, ‘Fins & Muscles 1950-1958’ (speciaal voor Amerikaanse V8’s), ‘Touring Superleggera Post War’ en ‘Class of 1967’. Vooral de klasse aan Touring gewijd kan heel bijzondere auto’s naar Het Loo lokken zoals bijvoorbeeld Louwman’s Pegaso Z-102 en diverse Alfa Romeo’s, Lamborghini’s, Aston Martin’s, Lancia’s en Maserati’s met speciale koetswerken.

De groep ‘Class of  1967’ is bedoeld voor auto’s die 50 jaar geleden op de markt zijn gekomen en kan wellicht Mangusta’s, Ghibli’s, Montreal’s en Dino’s verleiden tot een weekeinde in Apeldoorn.

In samenwerking met de NAV wordt een expositie gewerkt van auto’s van Nederlandse coureurs zoals Maus Gatsonides, Eddie Hertzberger, Jeroen Bleekemolen, Toine Hezemans, Gijs van Lennep en Jan Lammers.

// www.concourselegance.com


Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Ford GT: hij haalt 348 km/h

Volgend bericht

Roadtrip Californië met Jeep Wrangler
Meer historie

Ford GT: hij haalt 348 km/h

We waren nog in het ongewisse over de precieze prestatiecijfers van de Ford GT, maar Ford heeft nu officiële cijfers...

25 January 2017