Laatste nieuws

Fiatjes, jeugdauto’s en caravans

Man & Machine / 23 maart 2020

Herman Spannenberg verzamelt al sinds zijn jeugd miniatuurauto’s. Een groot deel van de verzameling bestaat uit zijn favoriete merk Fiat, maar hij geeft aan zeker niet eenkennig te zijn. De exacte omvang van zijn collectie is niet duidelijk, maar hij schat in dat het tussen de 1500 en 2000 autootjes zijn.

“Auto’s uit mijn jeugdjaren genieten naast Fiat de voorkeur. Vandaar een dat een groot deel van de collectie bestaat uit oude modellen van Schüco, Märklin en Matchbox. De leuke oude verpakkingen zijn minstens zou mooi als de autootjes zelf. De bespeelde en beschadigde modellen zijn voor de foto het leukste. Naast het genieten van de verzameling die in vitrines op mijn zolder is tentoongesteld, vind ik het maken van bijzondere foto’s ook erg leuk.”

Herman verzamelt naast het merk Fiat en de auto’s uit zijn jeugdjaren ook modellen van caravans. “Geweldig toch dat er fabrikanten zijn die zelfs modelletjes van caravans op de markt brengen voor de immer behoeftige verzamelaar.”

De collectie wordt gestaag uitgebreid door het bezoeken van beurzen en winkels. “Op mijn wensenlijstje staat een model van een Fiat Tempra, maar het zal moeilijk worden om die ergens te kunnen kopen. Minder gangbare auto’s worden, in vergelijking met populaire merken als Mercedes en Porsche, minder snel als modelauto uitgebracht. Maar ik blijf speuren!”

Dat collecties ook financieel waardevol kunnen zijn is in Octane Magazine 044 te lezen. Simon Hope, de oprichter van veilinghuis H&H uit Engeland, veilde zijn bijna 3000 Matchbox modelauto’s voor een bedrag van over de 300.000 pond!

Geniet van de mooie foto’s en modelauto’s uit de collectie van Herman: 

 

 

 


Tags: , , , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

BUILD TOUGH: Ford F150 Raptor

Volgend bericht

Triumph TR6 PI (1972)

Bezoekers lazen ook


Meer historie

BUILD TOUGH: Ford F150 Raptor

NAAR HET GRANDIOZE MONUMENT VALLEY, HET DECOR VAN DE GROTE KLASSIEKERS ONDER DE WESTERNS. NU MET EEN HEDENDAAGSE HELD IN DE HOOFDROL,...

22 March 2020