Laatste nieuws

Ford GT: hij haalt 348 km/h

Nieuwe auto's / Nieuwsberichten / 25 januari 2017

We waren nog in het ongewisse over de precieze prestatiecijfers van de Ford GT, maar Ford heeft nu officiële cijfers vrijgegeven.
De GT haalt een top van 348 km/h, heeft een vermogen van 647 pk (SAE) en ontwikkelt 745 Nm trekkracht.
Met die 348 km/h zou de GT de snelste auto zijn die Ford ooit gebouwd heeft.
Hij heeft een gewicht van iets minder dan 1400 kilo waarmee hij zich tussen de twee voornaamste concurrenten, de McLaren 675LT en de Ferrari 488, in bevindt, aldus Ford.

Tijdens een ontwikkelingstest op het Calabogie Motorsports Park in Canada, zou de GT betere prestaties hebben laten zien dan de McLaren 675LT en de Ferrari 458 Speciale, meldt de fabrikant. “Alle auto’s waren voor de test voorzien van verse vloeistoffen en nieuwe banden en de wielophanging was optimaal afgesteld. Ook werd elke auto onder identieke omstandigheden door dezelfde professionele coureur bestuurd”, zo staat in het persbericht dat ook de rondetijden geeft.

CIRCUITTIJDEN
CALABOGIE MOTORSPORTS PARK
Ford GT: 2:09.8
McLaren 675LT: 2:10.8
Ferrari 458 Speciale: 2:12.9


Print Friendly, PDF & Email
Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

McLaren: de evolutie na Job One

Volgend bericht

Ferrari hoofdthema Concours Het Loo
Uitgelicht

McLaren: de evolutie na Job One

In vijf jaar is er veel veranderd bij McLaren. Octane reed naar het noorden van Schotland met de 675LT Spider – samen...

24 January 2017

Webdevelopment Passionate Bastards