Laatste nieuws

Ford introduceert de Mustang Mach-E

Nieuwe auto's / 18 november 2019

Het zal voor echte liefhebbers van de Ford Mustang wellicht even wennen zijn. Het roemruchte Mustang label wordt nu gehangen aan een auto die gezien kan worden als een directe concurrent van de Tesla Model X.

Een volledig elektrische SUV met een geclaimd vermogen 342 kW (465 pk) en een koppel van 830 Nm. Daarmee sprint deze Mustang Mach-E volgens Ford zelf in minder dan 5 seconden naar de 100 km/u. De actieradius zou maximaal 600 km (WLTP) zijn. Ford geeft aan dat de Mustang Mach-E symbool staat voor een nieuw tijdperk waarin voor eind 2020 totaal veertien geëlektrificeerde Ford-modellen worden geïntroduceerd.

In de Mustang Mach-E heeft de bestuurder keuze uit drie rijmodi: Whisper, Engage en Unbridled. Elke modus heeft betrekking op rijdynamiek en onderscheidende instellingen voor de stuurreactie, interieurverlichting, speciale geluiden en dynamische animaties in het instrumentarium.

In het interieur valt het grote 15.5-inch touchscreen op (waar hebben we dat eerder gezien?). Het systeem biedt draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay, Android Auto en AppLink apps op smartphones en andere mobiele apparaten. Ford claimt een interieur te hebben ontworpen, dankzij de elektrische configuratie is er meer binnenruimte mogelijk, waarin vijf inzittenden ruim en comfortabel vervoerd kunnen worden.

Deze Mustang komt eind 2020 op de markt met een ‘standaard’ of ‘extended range’ accupakket en met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, goed voor een actieradius tot 600 km (WLTP)1. De versie met vierwielaandrijving en extended range accu levert een systeemvermogen van 248 kW (337 pk). De krachtigere GT levert 342 kW (465 pk) en 830 Nm koppel2 en accelereert in minder dan vijf seconden van 0-100 km/u. In alle gevallen gaat het om voorlopige waarden.

 

 


Tags: , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition

Volgend bericht

Upgrades voor Alfa Romeo's Giulia en Stelvio

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition

Omdat de MX-5 dit jaar 30 is geworden, heeft Mazda een speciale verjaardagsversie gelanceerd: de MX-5 30th Anniversary Edition....

17 November 2019