Laatste nieuws

Fromanteel Generations Rally

Nieuwsberichten / 13 september 2019

Op zaterdag 7 september is de eerste editie van de Fromanteel Generations Rally gereden. Het concept om twee generaties samen in één auto te laten strijden om de winst, is afkomstig van sponsor Fromanteel Watches en is geïnspireerd op hun eigen Generations Series. De rally is volledig gereden in de Gelderse Achterhoek.

De enige voorgestelde eis voor deelnemers was dat een equipe moest bestaan uit twee generaties. Naast de verwachte vader/zoon combinaties kwamen er ook veel vader/dochter, moeder/zoon en moeder/dochter equipes aan de start.

Organisator Timo Rietbergen van Classic Events: “Dit is eigenlijk een mini Winter Trial in Nederland. Bij die rally rijden we ook zes of zeven regelmatigheidstests per dag maar dan zes dagen lang. Dit was een kleinere en compacte versie, met zeven regelmatigheidstests op slechts 150 kilometer. Volgens diverse deelnemers is de Fromanteel Generations Rally een echte toevoeging voor de Nederlandse rallykalender en dus zeker iets waar we door mee willen gaan in de toekomst!”

De eerste editie van de Fromanteel Generations Rally is gewonnen door vader/dochter equipe van Cooper en Marscha Goei, in een Datsun 280ZX uit 1979. Dochter Marscha navigeerde, en deed dit uitstekend met slechts 2 minuut en 33 seconden tijdstraf over de dag. In de toerklasse ging de winst naar vader en zoon Van Silfhout in een prachtige Alfa Romeo 1750 Berlina uit 1970.

Uitslag:

Sportklasse

  1. Cooper en Marscha Goei
  2. Ad en Anouk van der Werf
  3. Eric Beijer en Michael van Beukering

Tourklasse

  1. Floris en Henk van Silfhout
  2. Boy en Teddy Visser
  3. Ron en Valentijn Stomp

Fotografie Niko Bloemendaal


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Er moest en zou een Mini komen!

Volgend bericht

Antwerp Concours d'Elegance

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Er moest en zou een Mini komen!

Hij stond gewoon zichzelf te zijn, een Mini Cooper met dikke verstralers op de oldtimerparking van het Concours d’Elegance...

13 September 2019