Laatste nieuws

Geïllustreerde passie voor auto’s

Nieuwsberichten / 31 maart 2021

Ron de Haer is grafisch ontwerper en illustrator. Nadat hij jarenlang gewerkt had bij een uitgeverij voor vakbladen, heeft hij in 2006 besloten om als zelfstandige ontwerper en illustrator verder te gaan, ook omdat hij als autoliefhebber niets liever deed dan auto’s tekenen en schilderen. 

“Mijn dagelijks werk bestaat naast grafisch ontwerpen grotendeels uit technisch tekenwerk en infographics, zoals bijvoorbeeld voor de RDW en voor diverse vakbladen. Maar ook voor bedrijven, het waterschap en gemeenten maak ik impressies en tekeningen.”

“Voor bezitters van mooie en leuke auto’s en ook voor bedrijven maak ik autoillustraties, voor een groot gedeelte digitaal maar ik schilder ook graag op canvas. De opdrachten lopen uiteen van dikke Amerikanen, dure sportwagens, details van iemand’s auto maar ook een charmante Mini komt voor. Zelf ben ik een liefhebber van auto’s uit de jaren ’70. Mijn eigen ‘period correct’ groene Ford Capri uit 1971 is echt een referentie naar die jaren en het geluid van de pruttelende V6 is heerlijk om met raampje open naar te luisteren. Leuk dat Octane Magazine aandacht wil besteden aan mijn werk en straks, in Octane Auto’s, ook aan mijn Capri.”

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in illustraties of schilderijen van hun auto(‘s) geeft de website van Ron veel goede informatie en voorbeelden: www.rondehaer.nl


Tags: , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Een gezegende cabriolet

Volgend bericht

Relaas van een enthousiaste Alpinist

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Een gezegende cabriolet

Wij werden door Octane-lezer Alex Hermans getipt dat op de website van Classic-Trader een echte 'showroomster' wordt aangeboden:...

27 March 2021