Laatste nieuws

Handgemaakt en hyperrealistisch

Nieuwsberichten / 3 februari 2021

‘Handgemaakte, hyperrealistische portretten van bijzondere auto’s.’ Zo omschrijft Brigitt Reuver de schilderijen die ze maakt.

Deze Nederlandse kunstenares schildert alles wat met auto’s te maken heeft. Van klassiekers tot moderne supercars, maar ook voor een portret van een coureur draait ze haar hand niet om. Tot in de kleinste details worden ze allemaal op het witte doek vastgelegd.

Het liefste schildert Brigitt in opdracht van de eigenaar zelf: “Mijn favoriete werken zijn voor mensen die een bijzonder verhaal bij hun auto hebben. Je probeert dan toch om die persoonlijke ‘touch’ over te brengen in je werk en dat maakt een schilderij altijd extra speciaal. Soms krijg ik de vraag om een persoonlijk werk te maken als verrassing voor de eigenaar van een auto. De opdracht komt dan van vrienden of familie. Dan is de onthulling toch wel even spannend.”

Van over de hele wereld weten autoliefhebbers inmiddels haar kleine studio te vinden. “Voorheen schilderde ik graag op beurzen en andere auto-evenementen, tijdens zogeheten ‘live-painting’ sessies. Het is ontzettend leuk om mensen te laten zien hoe een kunstwerk gemaakt wordt. Zo krijgt men ook een beter beeld van hoeveel werk er uiteindelijk in zo’n schilderij gaat. Ik kan aan grotere doeken bijvoorbeeld wel een maand werken.”

Naar beurzen gaan zit er op dit moment jammer genoeg niet in, daarom doet ze sinds afgelopen jaar meer online. “Het is wel gaaf om te zien dat ik daardoor heel veel mensen kan bereiken. Mijn werk hangt nu bij verzamelaars over de hele wereld: van New York tot Abu Dhabi. Dat vind ik wel bijzonder om te beseffen.”

Instagram: @automotive_artist


Tags: , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Power to the people

Volgend bericht

De winkel van Octane Magazine is open

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Power to the people

De 2002 ti en tii hebben BMW op de kaart gezet als bouwer van begeerlijke sportsedans. De klap op de vuurpijl was de 2002...

1 February 2021