Laatste nieuws

‘Heritage’ onderdelen voor de Delta

Nieuwsberichten / 25 mei 2021

‘Heritage’, de afdeling van Stellantis die zich bezighoudt met het erfgoed van Alfa Romeo, Abarth, Fiat en Lancia breidt in samenwerking met Mopar de collectie ‘Heritage Parts’ uit met zeven nieuwe carrosseriedelen voor de Lancia Delta HF Integrale Evoluzione; de motorkap, zij- en deurpanelen en de al langer leverbare voorbumpers. Volgens het bedrijf zijn deze onderdelen uniek omdat ze gemaakt worden met de originele mallen en materialen. Interessant is de melding dat er wel verbeteringen zijn doorgevoerd in de verzinking van de delen, wat een subtiele herinnering is aan de kwaliteit van het oorspronkelijke plaatwerk van Lancia’s uit die tijd.

Heritage voegt ook nog eens 31 originele onderdelen toe voor de Alfa Romeo GTV/Spider, Alfa Romeo GT, Alfa Romeo 147, Alfa Romeo 156, Fiat Coupé en Fiat Barchetta. Volgens het bedrijf wordt hiermee het op de weg houden van deze klassiekers en young-timers eenvoudiger en dat zou kunnen bijdragen aan de waardestijging van deze in relatief kleine series gemaakte auto’s.

Daar waar het met nieuwe automodellen een steeds grotere uitdaging wordt om een auto onderscheidend te maken ten opzichte van de directe concurrenten, grijpen fabrikanten graag terug op de geschiedenis, de ‘heritage’ van een merk. Aansprekende auto’s uit het verleden, die voorheen alleen door onafhankelijke specialisten werden gerestaureerd en onderhouden, komen daarmee weer in beeld voor de fabrikant. Exclusieve automerken zoals Bentley, Porsche, Aston Martin, Jaguar en Ferrari kenden al langer een ‘Classiche’, ‘Heritage’ of ‘Works’ afdeling, maar onlangs kondigde ook Peugeot aan dat het aan de slag gaat met originele onderdelen en zelfs complete restauraties van de iconische 205 GTI modellen en bevestigt het bovenstaande dat ook Stellantis de geschiedenis graag levend wil houden.


Tags: , , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Twaalf uur, 21 passen

Volgend bericht

De overtreffende trap in comfort

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Twaalf uur, 21 passen

Een intrigerend evenement van een autoclub in het noorden van Italië trok onze aandacht: de 12in12 Alpine Challenge. Het is geen...

25 May 2021