Laatste nieuws

Hoe bescherm je een auto met ‘n extra stuurslot

Nieuwsberichten / 18 december 2016

stoplock-pro-scm-keurmerk-jpg-pagespeed-ce-eahhzsc_o

Niets is zo vervelend als er achter komen dat je auto gestolen is. Er zijn veel alarmsystemen in de handel om dat te voorkomen, maar de ervaring heeft geleerd dat autodieven daar soms een weg omheen weten.

Er worden echter ook mechanische systemen aangeboden om je auto extra te beveiligen – zodat een eventuele autodief naar een ander object op zoek gaat. Dat zijn veelal de mechanische stuursloten, die kunnen helpen het stelen van een auto extra gecompliceerd te maken. Ze zijn ook heel goed te gebruiken om diefstal van klassiekers moeilijker te maken.

xairbag-diefstal-voorkomen-jpg-pagespeed-ic-4w3rldftjq

Digitale autoalarmen worden steeds geavanceerder. Toch weerhouden ze autodieven er niet altijd van om iemands  vierwieler te stelen. Tijd is echter een belangrijke factor voor autodieven. Als je ervoor kunt zorgen dat een diefstal ingewikkelder en tijdrovender wordt, verhoog je de kans aanzienlijk dat de dief zijn pogingen staakt of niet eens aan de klus begint. Een extern stuurslot leent zich uitstekend om extra complexiteit  en tijdverlies toe te voegen.

Bijkomend voordeel van een stuurslot is dat je ook je airbag beschermd wordt, want ook dat is tegenwoordig een diefstalgevoelig object. Als je meer wilt weten over de typen stuursloten die in de omloop zijn, en wat hun voor- en nadelen zijn, is er een heel handig overzicht van acht typen stuursloten te vinden op de website van Tuning-Gids.

stuurlot-rotarylock-jpg-pagespeed-ce-gy1w8qcbhg

 

 

 


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Nieuw en zéér gelimiteerd: Ferrari J50

Volgend bericht

TE KOOP: Ferrari 250 GTO € 52.000.000
Uitgelicht

Nieuw en zéér gelimiteerd: Ferrari J50

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Ferrari in Japan – dat gevierd werd bij het National Art Center in Tokyo – heeft...

13 December 2016

Webdevelopment Passionate Bastards