Laatste nieuws

Honda NSX: dicht bij Senna

Showroomsterren / 27 september 2021

Bij Premium Classics in Vught vonden wij deze NSX uit 1992, de sportwagen van Honda die de autowereld op zijn kop zette. 

Toen deze auto voor het eerst werd getest door Ayrton Senna en hun testcoureur in 1989, was Senna niet echt onder de indruk van deze auto. Hij had de auto getest tussen twee Formule 1 sessies in en zei dat de auto nog beter kon. “Ik weet niet zeker of ik jullie een passend advies kan geven over een massa-productie auto,” vertelde Senna het team, “maar ik heb het gevoel dat het een beetje fragiel is.” Na Senna’s kritiek begon het team met het maken van aanpassingen en na acht maanden testen op de Nurburgring werd de NSX in zijn volle glorie geïntroduceerd.

Dit specifieke model werd gebouwd in 1992 en is volledig zwart op zwart met lichtmetalen velgen. De auto is oorspronkelijk geleverd aan een Nederlandse klant en verkeert in volledig nieuwstaat. De NSX is voorzien van een automatische handgeschakelde versnellingsbak en heeft 25.000 km op de teller staan. Deze moderne sportauto is voorzien van diverse opties zoals cruise control, elektrische ramen, elektrische stoelen en verstelbare spiegels en nog veel meer. Premium Classics vraagt er 114.950 euro voor.

www.premiumclassics.nl


Tags: , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Road Trip met een Lancia Gamma Berlina

Volgend bericht

70 JAAR DESIGN IN CREWE

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Road Trip met een Lancia Gamma Berlina

Veel mensen zouden zich een paar keer bedenken voordat ze met een Lancia Gamma Berlina in vier dagen 2800 kilometer zouden...

25 September 2021