Laatste nieuws

Interclassics Maastricht 2020

Reportages / 19 januari 2020

De 27e editie van InterClassics in Maastricht heeft als thema ‘Forgotten Classics: Epic designs from the past’.

Deze oldtimerbeurs trekt door de geografische ligging een groot publiek uit verschillende landen en heeft daardoor een internationaal karakter. Ook dit jaar waren de hallen van het MECC in Maastricht weer gevuld met de klassieke handelswaar van ongeveer 300 exposanten en ook dit jaar was het aanbod zeer divers.

Tussen de vele Porsches, Mercedessen en BMW’s waren ook genoeg zeldzamere klassiekers te vinden zoals een prachtige Lancia 037 Rallye Proto, een Monteverdi, een Studebaker Avanti, een gerestaureerde Ghia 1500 GT, een paar mooie De Tomaso Pantera’s, meerdere Bugatti’s en een Ferrari F40 die bijna continue omgeven was door publiek.

Het thema van de beurs werd in een mooi ingericht paviljoen gepresenteerd. Hier stonden de meest memorabele automerken die niet meer bestaan maar die wel prachtige ontwerpen hebben geproduceerd in het verleden. ‘Forgotten Classics’ zoals de Talbot Lago, Hispano Suiza, Pegaso, Spyker, Minerva, Bristol, Horch en Packard. Maar ook een Datsun ‘Z’, een Dafje en een eenvoudige Saab. Deze auto’s waren beschikbaar gesteld door diverse internationale musea en privéverzamelaars.

Dat er goed verkocht wordt op InterClassics wordt bevestigd door de heren van Oldtimerland, die verheugd waren dat de Pagoda-grijze Porsche 912 die was omgebouwd tot een exacte 911S-specificatie, een nieuwe, Nederlandse eigenaar heeft gevonden. “Mensen die de auto kopen omdat het een geweldig rijdende auto is die er ook nog eens supermooi uitziet. En niet omdat ze obsessief waren over ‘matching numbers’ en originaliteit.” De helderblauwe Ford Escort GT 1300 Mexico uit Octane Magazine 043 stond op de stand van Bloemendal Classics.

Van ons eerdere bezoek aan Coachworkz hebben wij geleerd dat het aantal gerestaureerde Ghia 1500 GT’s in de wereld zeer beperkt is. Dan is het mooi om in Maastricht een metalliek blauwe Ghia uit Duitsland te koop te zien staan.

Een ander ‘pareltje’ was deze Abarth 2200 Coupe by Allemano, een type 216 uit 1959. De auto staat in Nederland geregistreerd en is te koop voor 179.000 euro.

Vanzelfsprekend stond er ‘te veel om op te noemen’. Het mooie van deze beurs is dat een volledig gerestaureerde, goudkleurige Renault 4 evenveel aandacht krijgt als een ‘Best of Show’ BMW 535i of een volledig originele Mitsubishi Pajero en een International Scout. Een in ‘nieuwstaat’ verkerende Citroën 2CV voor bijna 20.000 euro wordt afgewisseld door een Porsche 911 RS die voor 575.000 euro te koop wordt aangeboden.

Op de stand van RaceArt konden bezoekers dankzij raceauto’s als de Spyker van het LeMans ‘Squadron’ en de STP March van Ronnie Peterson dromen over vervlogen autosporttijden.

Het Britse veilinghuis Coys hield voor de zevende keer haar veiling in Maastricht. De prijscategorieën van de veilingstukken varieerden van hoog naar laag, waarmee de veiling interessant was voor bijna elke portemonnee. Alleen het bezichtigen van de veilingstukken was al de moeite waard.

Terugkijkend op een drukke zaterdag heeft InterClassics zich zeker weer bewezen als een hoogstaand evenement met kwaliteit in organisatie en in het aanbod. Volgend jaar zeker weer!

Foto’s en tekst: Frank Goedhart


Tags: , , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Alfa Romeo Giulia Super (1973)

Volgend bericht

Heavy New Year Rally

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Alfa Romeo Giulia Super (1973)

Toen Arno Cornelissen een winter lang gedwongen was om zijn Alfa Romeo Giulia Super uit 1973 dagelijks te gebruiken, hoorde...

17 January 2020