Laatste nieuws

Iso Rivolta GTZ – by Zagato

Nieuwsberichten / 5 november 2020

Het Milanese Atelier Zagato heeft de eerste Iso Rivolta GTZ afgeleverd. Het ontwerp van deze nieuwe Gran Turismo is geïnspireerd op het A3-model dat in 1963 door Iso Rivolta werd gepresenteerd. De A3 werd bekend dankzij klasse-overwinningen in de 24 uur van Le Mans in 1964 en 1965, maar ook doordat bekendheden als Johnny Halliday zich graag lieten zien in de “berlinetta stradale”-versie.

De oorsprong van de nieuwe GTZ ligt in de aanvraag van Sony in 2017 om een Hypercar Vision GT in te zetten in de videogame “Gran Turismo”. Daaropvolgend is er een gezonde belangstelling aangetroffen bij verzamelaars en is besloten tot een gelimiteerde productie van 19 exemplaren. Men noemt het ontwerp ‘neoklassiek’. De GTZ is onderhuids een Corvette Z06, met het Amerikaanse ‘hart’ – een V8 LT4 6.2-liter turbo – en een Italiaanse carrosserie ‘by Zagato’. Na de virtuele wereldpremière in juni is nu de levering van de eerste GTZ, in Monza Green, een feit. Voorafgaand aan deze levering in Luzern heeft men al negen orders kunnen noteren.

Marella Rivolta, kleindochter van Renzo, omschreef ‘haar’ merk en dit project: “De GTZ is geboren als eerbetoon aan mijn grootvader Renzo. Raceauto’s waren zijn passie en het succes van de A3 op Le Mans weerspiegelde dat. Ik hoop dat mijn eerste project hem trots gemaakt zou hebben.”

De prestaties van de GTZ? Acceleratie van stilstand naar 100 km/h in 3,7 seconden en een topsnelheid van 315 km/h.

 

 


Tags: , , , , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Dutch Saab Classic Rallyteam

Volgend bericht

Bentley Motors 100% elektrisch in 2030

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Dutch Saab Classic Rallyteam

De actieve klassieke rallyrijder in het bezit van een Saab van 1980 of ouder, en die jaarlijks deelneemt aan minimaal drie...

2 November 2020