Laatste nieuws

Ken Block’s Mustang in Los Angeles

Nieuwsberichten / Video's / 22 november 2014

Voor zijn nieuwe film Gymkhana Seven heeft Block een speciale Mustang laten bouwen. Hij is gebaseerd op een Mustang van 1965 maar voorzien van Sadev vierwielaandrijving (Dakar Rally specificatie) en een 857 pk NASCAR Ford V8.

De politie van Los Angeles was zo vriendelijk de benodigde wegen in LA eventjes af te sluiten voor Block en zijn Mustang. Het thema van deze exercitie was niet zo snel mogelijk van A naar B te rijden, maar het realiseren van een wilde fantasie: wat zou je doen als je de wegen van een grote stad even helemaal alleen voor je zelf had?

De Mustang is overigens gebouwd in samenwerking met Vaughn Gittin Jr’s RTR tuning bedrijf. Het beest heeft een naam: The Hoonicorn. De film spreekt verder voor zichzelf. En hij is veel leuker dan de gemiddelde Grand Prix!

HRD_8099HRD_7335DSC_6252

Technische specificaties

MOTOR: Roush Yates 410 cubic  inch Ford V8, 857 pk/926 Nm with individual throttle bodies ITBs

TRANSMISSION: 6-speed Sadev SC90-24 all-wheel drive transmission with a hydraulic handbrake system

SUSPENSION: Custom ASD Motorsports-designed geometry and components

BODY: 1965 widebody Ford Mustang designed by RTR, Ken Block,  and Hoonigan and RTROONIGANoonigan, ASD Motorsports full tubular chassis, ASD Motorsports custom roll-cage, door bars and front/rear suspension mounts, RTR carbon fiber body panels

WHEELS: fifteen52 three-piece R40, 18-” x10.5-inch”

TIRES: Pirelli Trofeo R, 295/30R/18, custom Ken Block compound 

 

 


Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Rendez-vous Jaguar Mk1 & XFR

Volgend bericht

Ford Capri RS Group 2 & BMW 3.5 CSL
Meer historie

Rendez-vous Jaguar Mk1 & XFR

Met de Mk1 vond Jaguar de sportsedan voor heren uit. Een genre dat nog steeds actueel is en met de komst van de XFR een nieuw...

18 November 2014