Laatste nieuws

Lancia Aurelia B53 Allemano

Showroomsterren / 15 februari 2022

De mensen bij Marreyt Classic Cars uit België zijn echte Lancisti. Op dit moment staat er een opmerkelijk en zeldzaam duo in de showroom: een Lancia Aurelia B53 Allemano 1953 en een Lancia Aurelia B52 Bertone ‘One Off’, de laatste met slechts 4500 kilometer op de teller.

L: Lancia Aurelia B52 Bertone ‘One Off’   –   R: Lancia Aurelia B53 Allemano

 

Lancia Aurelia B53 Allemano 1953 RHD

Toen hij op de Torino Motorshow in 1950 werd gelanceerd, was het meteen duidelijk dat de Lancia Aurelia een van de meest invloedrijke technologische en stilistische autoconcepten was die na de Tweede Wereldoorlog werden geproduceerd.

Het succes kwam een ​​jaar later met de door Pinin Farina ontworpen Aurelia B20 tweedeurs Coupé, waarmee Lancia het ‘Gran Turismo’-concept aan de wereld introduceerde. Nog interessanter was de introductie van het platformchassis dat later werd aangeduid als Aurelia B50, B51, B52, B53, enz… waarop onafhankelijke carrosseriebouwers hun eigen ontwerp konden maken.

De lichtblauwe Lancia Aurelia B53 is ontworpen voor de Torino Motorshow van 1953 door de zeer befaamde Giovanni Michelotti, terwijl hij werkte voor de Carrozzeria Allemano uit Turijn. Met de carrosserie van staal, maar de motorkap en kofferbak van aluminium, is de stijl typisch Lancia: ingetogen en elegant! Vooral de dashboarddetails, het stuur en het interieur zijn zeer aantrekkelijk.

Waar de oorspronkelijke B50 en B51 werden aangedreven door een bescheiden 1,7 liter V6, profiteert de B53 van de veel krachtigere 2,0 liter V6, volledig lichtmetalen motor die is gekoppeld aan de innovatieve transaxle-versnellingsbak met vier versnellingen. De eenmalige Aurelia B53 van Allemano is een typische verzamelaarsauto. In het verleden was hij eigendom van een gerespecteerde verzamelaar van klassieke auto’s in Nederland. Hij bevond zich ook in een collectie in Californië – VS, in een museum in Turkije en recentelijk in een Belgische oldtimer-collectie.

Deze unieke en stijlvolle Lancia Aurelia zal met open armen ontvangen worden op de mooiste Concours d’Elegance-evenementen ter wereld.

Verkoopprijs: 175.000 euro

www.marreyt.com

 


Tags: , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Jonge Britten met buitenlandse invloeden

Volgend bericht

Turbo Study by Singer

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Jonge Britten met buitenlandse invloeden

Met een Rover 220 Turbo Coupé uit 1993 en een MG ZT-T uit 2005 heeft Marcel Weening twee Britten in bezit die onder respectievelijk...

12 February 2022