Laatste nieuws

Lancia Flaminia PininFarina Coupé

Showroomsterren / 1 december 2021

SHOWROOMSTERREN: Een excellente Lancia Flaminia PininFarina Coupé

Bij Jac & Co in Broek op Langedijk staat een prachtige, in Italië aangekochte Lancia Flaminia PininFarina Coupé uit 1963 in de showroom.

Onder de nieuwe eigenaar van Lancia, Cavaliere Carlo Pesenti, werd in minder dan een jaar de Flaminia ontwikkeld, geïnspireerd op de in 1955 gepresenteerde Florida conceptauto. In 1957 kwam de productieversie van deze grote Lancia op de markt als opvolger van de Aurelia. De naam Flaminia verwijst naar de Via Flaminia, de Romeinse weg van Rome naar Rimini (Ariminum). De 2+2 coupé was afgeleid van de Florida II. In 1970 stopte de productie van de Flaminia en bleef het aantal verkochte exemplaren steken op 12.633 stuks.

Het interieur van de auto bij Jac&Co is volledig nieuw uitgevoerd in fraai beige leder, de rubber vloermatten zijn exact op maat en datzelfde geldt voor de tapijten die eveneens nieuw zijn. De carrosserie van deze, relatief grote coupé, is in een prachtige conditie en de ‘grigio’-lak geeft een mooie uitstraling. De Lancia wordt aangedreven door een 2.5 V6 met 131 pk en heeft een Nederlandse registratie.

Bekijk meer foto’s op: https://jacco.nl/aanbod/lancia-flaminia-coupe/


Tags: , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Zestig jaar Renault 4

Volgend bericht

Een hoog automobiel bewustzijn

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Zestig jaar Renault 4

Renault viert dit jaar de zestigste verjaardag van de Quatrelle, oftewel de Renault R4. Nu het jaar bijna ten einde loopt...

29 November 2021