Laatste nieuws

Lelystad, 50 jaar geleden

Nieuwsberichten / 24 maart 2017

Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat de eerste inwoners hun intrek namen in Lelystad, een nieuwe stad gebouwd op de bodem van de eens zo onstuimige Zuiderzee. Tijdens de 33e editie van de Nationale Oldtimerdag zal het straatbeeld uit 1967 van deze bijzondere stad herleven.

Oude auto’s van ‘toen’ zullen in beeld brengen hoe de nieuw aangelegde straten in Lelystad toen ‘bevolkt’ werden. Er zijn al inschrijvingen van een NSU RO 80 (ooit ‘Auto van het Jaar’), Citroën Ami 6, Volkswagen T1 Spijlbus, Opel Kapitän en een Borgward Isabelle Coupé. Daarnaast zullen een Volkswagen Politiekever (Rijkspolitie), een brandweerwagen van het toenmalige Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders en een Cadillac Fleetwood Ambulance in ‘de straat van toen’ acte de presence geven.
Er zullen nog meer jubilea gevierd worden tijden de Nationale Oldtimerdag op 18 juni: zo bestaat Cadillac bestaat 115 jaar. Ook zal er speciale aandacht zijn voor automobielen van minstens 100 jaar oud (‘Belle Epoque’).


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

TVR Tuscan V8, de Cobra uit Blackpool

Volgend bericht

Ferrari ‘Uovo’, een smakelijk roerei
Uitgelicht

TVR Tuscan V8, de Cobra uit Blackpool

Een onbekende en formidabele superauto uit de jaren zestig: de Tuscan V8. Een ongeciviliseerde en potige straatvechter,...

12 March 2017

Webdevelopment Passionate Bastards