Laatste nieuws

Lexus RC F GT3: intens

Nieuwe auto's / Nieuwsberichten / 28 februari 2017

Lexus voert zijn raceactiviteiten op met de nieuwe RC F GT3. De ruim 500 pk sterke circuitversie van de RC F onderstreept Lexus’ groeiende raceambities.

De Lexus RC F GT3 is gehomologeerd door de FIA en doet mee aan Amerikaanse en Japanse kampioenschappen. Maar ook in Europa zal de RC F GT3 met atmosferische 5,4-liter V8 in actie te zien zijn. Farnbacher Racing en Emil Frey Racing raceten vorig jaar met een prototype in het populaire kampioenschap langeafstandsracen (VLN Endurance Championship) op de Duitse Nürburgring. Beide teams willen in de toekomst op een hoger niveau racen in Europese GT3-kampioenschappen.

Dit jaar verschijnt de RC F GT3 van Farnbacher Racing en Emil Frey Racing aan de start van Europese races waaronder de International GT Open. In Japan doen twee RC F GT3’s onder de vlag van het raceteam LM Corsa mee in de GT300-klasse van de Super GT Series. En in Amerika heeft Lexus twee exemplaren geleverd aan 3GT Racing voor deelname in de GTD-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship Series.

Lexus is het eerste Aziatische automerk dat een race uit het VLN Endurance Championship op de Nürburgring heeft gewonnen (8 oktober 2017, overall winst). Verder behaalde Lexus uitstekende resultaten met de RC F GT500, een tweede raceversie van de RC F. De auto won met team SARD in 2016 het Japanse Super GT kampioenschap in de klasse GT500. Coureurs Heikki Kovalainen en Kohei Hirate schreven het rijderskampioenschap op hun naam.

 


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Legend Boucles de Bastogne: 'Just for fun!'

Volgend bericht

Alfa Romeo Stelvio, een snelle stijger
Uitgelicht

Legend Boucles de Bastogne: 'Just for fun!'

Bastogne werd op 18 en 19 februari overrompeld door de ongeveer 300 deelnemers van de Legend Boucles de Bastogne die er hun Ardennenoffensief...

24 February 2017

Webdevelopment Passionate Bastards