Laatste nieuws

Louwman 60 jaar dealer van Morgan

Nieuwsberichten / 24 februari 2020

Vorig jaar vierde Morgan Motor Company het 110-jarig bestaan. Dit jaar volgt een nieuwe mijlpaal met een Nederlands tintje. Precies 60 jaar geleden verwierf Louwman het dealerschap van het Engelse automerk. Louwman Exclusive viert dit met de introductie van drie LE60 Limited Editions van de Morgan Plus Six en de Morgan 3Wheeler.

Morgan Plus Six LE60 Blue

Met zijn 340 pk/500 Nm sterke biturbo zescilinder lijnmotor en het nieuwe aluminium CX-Generation platform is de Morgan Plus Six volgens de fabrikant de krachtigste en meest dynamische Morgan van dit moment. Het topmodel vormt de opwindende basis voor twee van de drie LE60-uitvoeringen. De Morgan Plus Six LE60 Blue heeft een sportief-klassieke uitstraling. Uiterlijk is deze variant herkenbaar aan Ice Blue lak, zilveren grille met zwart gaas en hoogglans zwarte 19-inch wielen. Het interieur is uitgevoerd in zwart leer met contrasterende dubbele gele diamond stitching, LE60-logo’s op de hoofdsteunen en Tawny Matte houtafwerking voor het dashboard en de tunneltop.

Morgan Plus Six LE60 Silver

De Morgan Plus Six LE60 Silver legt de nadruk op sportiviteit. Het Scintilla Silver lakwerk contrasteert met de zwarte 18-inch wielen en zwarte grille met zwart gaas, met daarop een gele 6. Het interieur van deze LE60 onderscheidt zich door een dashboard en een tunneltop in carrosseriekleur, aangevuld met zwart leer met contrasterende gele horizontale stitching en LE60-logo’s op de hoofdsteunen. Beide varianten van de Morgan Plus Six zijn voorzien van gele LE60-graphics, grote gele led-verstralers van Cibie en geel gelakte remklauwen. De Nederlandse rijklaarprijs van de Morgan Plus Six LE60 Blue en Silver bedraagt 139.950 euro.

Morgan 3Wheeler LE60 Green

Het derde jubileummodel is gebaseerd op de Morgan 3Wheeler, ook met een aantal specifieke LE60-modificaties. De 3Wheeler LE60 draagt de lakkleur Almond Green en heeft zwartlederen bekleding met gele diamond stitching en een geel LE60-logo op de rugleuning. Ook bij de 3Wheeler LE60 vormen geel gelakte remzadels en koplampen een extra herkenningsteken. De Morgan 3Wheeler heeft een Nederlandse rijklaarprijs van 74.750 euro.

Beperkte oplage

De Morgan LE60-modellen worden speciaal voor Louwman Exclusive gemaakt. Elk exemplaar wordt met de hand gebouwd in de Morgan-fabrieken in Malvern. De eerste oplage bestaat uit drie stuks. Bij grote belangstelling behoort een tweede oplage tot de mogelijkheden.


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

PD26: Een eigen creatie

Volgend bericht

Cayman GT4: een klassieker, nu meteen al

Bezoekers lazen ook


Meer historie

PD26: Een eigen creatie

Iedereen in zijn omgeving verklaarde Paul Daelmans voor gek toen hij het idee opperde om een eigen auto te bouwen. Geïnspireerd...

23 February 2020