Laatste nieuws

Maserati GranTurismo

Nieuwsberichten / 4 oktober 2022

Maserati presenteert de nieuwe GranTurismo en voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal dat 75 jaar geleden begon met de Maserati A6 1500. De nieuwe Maserati GranTurismo combineert volgens het merk ‘sublieme sportwagenprestaties en hoogstaand comfort voor lange afstanden’. De auto wordt geleverd met zowel een krachtige verbrandingsmotor als met een innovatieve, 100% elektrische aandrijflijn, waarmee de auto het eerste volledig elektrisch aangedreven model uit de historie van het merk is.

De klassieke proporties van zijn voorganger zijn behouden gebleven, met een lange motorkap en een inzittendencompartiment dat wordt omsloten door de vier geprononceerde spatborden. De daklijn loopt dynamisch af, zodat de ronding van de dakstijlen met de iconische drietand extra wordt benadrukt.

De GranTurismo is ontwikkeld in het Maserati Innovation Lab en wordt gebouwd in de Mirafiori-fabriek in Turijn, waarmee de auto 100% Italiaans is. De aandrijving wordt verzorgd door de V6 Nettuno-motor, in twee vermogensvarianten. De Modena heeft een 490 pk sterke 3,0-liter Twin Turbo, terwijl de Trofeo wordt aangedreven door een 550 pk sterke versie van deze motor. Daarnaast is er de GranTurismo Folgore, met een 100% elektrische aandrijflijn. Het Folgore-systeem werkt met een spanning van 800 volt en is voorzien van technologie uit de Formule E. De drie krachtige 300 kW elektromotoren met permanente magneet moeten voor spectaculaire prestaties zorgdragen; op de wielen wordt een gezamenlijk vermogen van 760 pk overgebracht.

Voor de technische architectuur van de nieuwe GranTurismo wordt grootschalig gebruik gemaakt van lichtgewicht materialen als aluminium en magnesium, in combinatie met ultrasterk staal. Het dashboard is uitgerust met het innovatieve Maserati Intelligent Assistant (MIA) multimediasysteem, modern infotainment, een comfortdisplay dat de belangrijkste functies samenvoegt in het geïntegreerde aanraakscherm, een digitale klok en een head-up display als optie. Ook in de elektrische Folgore zorgt het motorgeluid van de V6 Nettuno-motor voor een atmosferische beleving.

De GranTurismo komt allereerst op de markt als PrimaSerie 75th Anniversary Launch Edition, een gelimiteerde reeks als eerbetoon aan de Maserati A6 1500 die zijn 75-jarig jubileum viert.

Enkele illustere voorgangers

 


Tags: , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

De Octane Scramble op herhaling

Volgend bericht

75 jaar Ames in Dordrecht

Bezoekers lazen ook


Meer historie

De Octane Scramble op herhaling

De vele positieve reacties op de eerste Octane Scramble én het feit dat wij daar zelf ook heel veel plezier aan hebben beleefd,...

4 October 2022