Laatste nieuws

Maserati MC20 Cielo

Nieuwsberichten / 26 mei 2022

Gisteren heeft Maserati de Spyder-versie onthuld van hun nieuwste sportwagen: de MC20 Cielo.

MC staat voor Maserati Corse (‘Racing’) en 20 verwijst naar 2020, het jaar waarin het nieuwe tijdperk van het merk begon; Cielo (‘sky’) benadrukt het feit dat het een model is dat “is toegewijd aan rijplezier in de vrije natuur, met behoud van alle voordelen van de coupé.”

De auto wordt aangedreven met dezelfde V6 Nettuno-motor als in de coupé en het unieke is natuurlijk het innovatieve uitschuifbare glazen dak. Het elektrochrome (smart glass) raam kan met één druk op de knop worden getransformeerd van helder naar ondoorzichtig, dankzij Polymer-Dispersed Liquid Crystal (PDLC)-technologie.

Het dak gaat in slechts 12 seconden open. De Spyder is 100% gemaakt en ontwikkeld in Modena, net als de coupéversie. De auto weegt ​​65 kg meer dan de coupé, met volgens Maserati eenzelfde torsiestijfheid als de dichte versie.


Tags: , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Voorkeur voor buitenbeentjes

Volgend bericht

Ange et Demon

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Voorkeur voor buitenbeentjes

Martijn van Houten heeft een voorkeur voor buitenbeentjes. Voor niet met de stroom meezwemmen, voor stijl boven degelijk...

20 May 2022