Laatste nieuws

Meer karakter: Portofino M

Nieuwsberichten / 17 september 2020

Ferrari introduceert de Portofino M als ‘de evolutie van de Ferrari GT 2+ Spider’. Het nieuwe model werd online gepresenteerd, iets dat in het 70-jarig bestaan van het merk uit Maranello nog niet eerder gebeurde, maar wat in het kader van de COVID-19 crisis inmiddels niet meer zo verwonderlijk is.

De belangrijkste verandering aan de Portofino is de gemodificeerde aandrijflijn, met een volledig nieuwe achtversnellingsbak en een ‘manettino’ met vijf standen, inclusief een race-mode – een primeur voor een GT Spider van Ferrari. Ferrari claimt dat met deze modificaties de Portofino M een goede combinatie biedt van authentieke GT-prestaties, rijplezier, stuureigenschappen terwijl hij ook geschikt is voor praktisch dagelijks gebruik.

De Portofino M heeft een 3.855 cm3 grote motor die is gebaseerd op de inmiddels bekroonde V8 met turbo die vier jaar op rij werd uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year’. Verbeteringen aan de motor hebben geresulteerd in een vermogen van 620 pk. De Portofino M is de eerste open Ferrari met een achtversnellingsbak, die is voorzien van een 20% compactere ‘natte’ dubbele koppeling en is voorbereid op een 35% hoger koppel.

Uiterlijke wijzigingen zijn te vinden in het nieuwe front en nieuwe bumpers. Ook deze Ferrari is uitgevoerd met het Retractable Hard Top (RHT), een kenmerk van alle convertibles van het merk.

Ferrari vindt dat deze nieuwe GT Spider een sportiever karakter heeft dan zijn voorganger met behoud van het tweeledige karakter; een authentieke coupé met het dak gesloten, en een pure spider met het dak geopend.

Technische specificaties

Aandrijving : V8 turbo, 3.855 cm3, 620 pk, 760 Nm

Prestaties: 0-100 km/h in 3,45 sec, 0-200 km/h in 9,8 sec, topsnelheid > 320 km/h


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Cool Classic Challenge, een blijver

Volgend bericht

Een 51 jaar oude Italiaanse schone

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Cool Classic Challenge, een blijver

De Nederlandse kalender heeft er een kaartleesrit bij, en nota bene een heel leuke! Er stonden stond zo’n 65 auto’s...

12 September 2020