Laatste nieuws

Mercedes-Benz viert 125 jaar autosport

Nieuwsberichten / 19 mei 2019

Mercedes-Benz viert 125 jaar autosport, onder meer met deelname en sponsoring van de legendarische Mille Miglia die afgelopen week verreden is.

Het is dit jaar namelijk 125 jaar geleden dat de eerste competitieve autorace gehouden werd, in 1894, van Parijs naar Rouen. Het feit dat die race gewonnen werd met door Daimler aangedreven auto’s maakt het voor Mercedes natuurlijk extra interessant om hier nu aandacht aan de besteden. Mercedes viert met deelname en verschillende evenementen ook de Mille Miglia overwinningen van Rudolf Caracciola (1931) en Stirling Moss (1955).

Mercedes-Benz 300 SLR, de winnende auto van Stirling Moss en Denis Jenkinson (1955)

Het merk ondersteunde de Mille Miglia als partner in de categorie voor autoproducenten. Daarnaast nam Mercedes deel met verschillende 300 SL Gullwings uit de eigen fabriekscollectie.

De deelname door Mercedes kreeg extra aandacht door de inzet van ‘star-drivers’. Allereerst de inzet van Hans Herrmann, een Gullwing-coureur uit 1955, maar ook de Mercedes-Benz merkambassadeurs Ellen Lohr en Bernd Mayländer. Ellen Lohr vormde samen met de succesvolle jonge Duitse vrouwelijke coureur Sophia Flörsch een team terwijl Bernd gezelschap kreeg van Michael Diamond, beter bekend als Mike D van de ‘Beastie Boys’. Opmerkelijk was de deelname van Magnus Walker die naast zijn passie voor Porsches ook erg gecharmeerd is van de Mercedes  300 SL waarmee hij aan de start verscheen.

Het was wederom een mooi evenement, waaraan ook opmerkelijk veel Nederlandse equipes deelnamen. Zon, bewolking en regen, terwijl mooie klassieke raceauto’s door het prachtige Italiaanse landschap reden of zich verzamelden in steden als Florence, Siena, Rome, Brescia. Een topevenement. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

16.05. – Mille Miglia 2019 – Photo Press, Challenge GmbH, Route Milano Marittima-Rom

15.05. – Mille Miglia 2019 – Photo Social, Philipp Rupprecht, Route Brescia-Milano Marittima

18.05. – Mille Miglia 2019 – Photo Press, Challenge GmbH, Route Bologna-Brescia

18.05. – Mille Miglia 2019 – Photo Press, Challenge GmbH, Route Bologna-Brescia

(Foto’s ter beschikking gesteld door Daimler AG).

 

 


Tags: , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

AMG’s meedenkende instapper

Volgend bericht

Iconen uit de film en autogeschiedenis

Bezoekers lazen ook


Meer historie

AMG’s meedenkende instapper

De Mercedes-AMG A 35 4MATIC is een fijne, volwassen auto die beschaafd, verfijnd en praktisch genoeg is om dagelijkse...

18 May 2019