Laatste nieuws

Meteen naar de Oberhausen Straight?

Showroomsterren / 28 november 2020

Horacio Pagani noemt zijn bedrijf een ‘atelier’ en daar heeft hij alle recht toe, want zijn auto’s zijn niet alleen hypercars met extreme prestaties maar ook waren kunstwerken.

Je vindt niet snel een Pagani in Nederland, en zeker niet een met alleen maar de 38 afleveringskilometers op de klok. De Huayra staat in Rijssen verleidelijk te zijn bij Bloemendaal Classics, prijs op aanvraag natuurlijk. Reken erop dat het een pittig bedrag zal zijn want voor een nieuwe Huayra van 2020 moet je dik meer dan drie miljoen neertellen.

Deze auto is in 2013 geland bij Pagani Germany en is in juli 2015 in Guernsey geregistreerd en heeft vervolgens alleen maar stilstaan. Van de eerste, gesloten versie, zijn slechts 100 stuks gemaakt, dat als gevolg van een overeenkomst met Mercedes AMG dat speciaal voor de Zonda een 6,0-liter twinturbo V12 met 730 pk leverde. Daarmee zou hij een topsnelheid van 383 km/h halen. Naar beste gewoonte van Pagani is de Huayra met de allerbeste materialen gebouwd. Vermoedelijk komt hij in handen van een belegger die er wellicht niet over piekert er meer kilometers op te zetten. Of misschien toch even naar het Oberhausen Straight om te kijken hoe dicht hij bij de 400 km/h komt?


Tags: , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Een prima combinatie

Volgend bericht

Een duizelingwekkende hobby

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Een prima combinatie

Ed van Ingen vindt klassieke auto’s en motoren een prima combinatie, want met eenkennigheid onthoud je jezelf mooie ervaringen....

27 November 2020