Laatste nieuws

Missie volbracht!

Nieuwsberichten / 27 december 2021

Missie volbracht! Renee Brinkerhoff en Valkyrie Racing Team veroverden Antarctica in Polar Porsche en halen meer dan $ 550.000 op voor een hun goede doel: een ​​einde te maken aan de wereldwijde kinderhandel.

 

Zoals u kon lezen in Octane Magazine 055, was deze bizar uitziende Porsche 356 speciaal aangepast voor een marathon rit over de immense sneeuw- en ijsvlakten van het bitterkoude Antarctica. De auto wordt bestuurd door eigenaresse en rally-enthousiast Renée Brinkerhoff, een 64-jarige vrouw uit Denver (USA) die zich tot taak heeft gesteld op elk continent een endurance-rally te rijden. Ze voert bovendien een strijd tegen kinderprostitutie en gebruikt de rally’s om de aandacht op die misdadige praktijken te vestigen.

Haar Porsche 356A is net zo oud als zijzelf en heeft er inmiddels een heel druk leven opzitten. Brinkerhoff is begonnen in 2013 met de Carrera Panamericana waar ze eerste in haar klasse werd en het rallyvirus te pakken kreeg. Uit haar nieuwe hobby is vervolgens haar rallyteam Valkyrie Racing voortgekomen waarmee ze fondsen werft voor het goede doel dat ze zichzelf heeft gesteld en waar mee ze onder meer de HAART Foundation in Kenya en The Exodus Road in Colorado en de strijd tegen kinderprostitutie steunt. Op het moment dat Octane ter perse ging had ze $ 200.000 vergaard, maar het doel is $ 1 miljoen.

Brinkerhoff had inmiddels meerdere malen de Carrera Panamericana gereden, plus de East African Safari Classic, Peking-to-Paris en de Targa Tasmania. Ze heeft al rally rijdend Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Oceanië aangedaan en om het aantal van zeven continenten vol te maken en heeft nu ook de het laatste continent, Antarctica, bedwongen. De Porsche 356A van Brinkerhoff heeft er inmiddels 32.000 rallykilometers opzitten.

Op Antarctica’s Union Glacier was een route van 570 kilometer voor haar uitgezet door de pool avonturier Jason De Carteret en het doel van Brinkerhoff was om zo snel mogelijk te rijden als de omstandigheden maar zouden toestaan. De Carteret, die als navigator optrad, is houder van het record naar de Zuidpool, over land, samen met Kieron Bradley, een chassisingenieur bij Lotus, die de Porsche samen met de specialist Tuthill heeft geprepareerd. De 356 is voorzien van rupsbanden op de achteras, zonnepanelen en een soort van lange slede op de neus die moet voor komen dat hij in een verborgen scheur in het ijs duikt. Daar de originele motor van de 356A met zijn 60 pk onvoldoende vermogen leverde voor het project, hebben ze hem uitgerust met de 2,0-liter viercilinder van de 914. Met Webers en een compressie van 11:1 levert deze iets meer dan 150 pk. De Porsche kan functioneren in temperaturen tussen -50 °C en +55 °C, de aanbevolen snelheid op Antarctica met de rupsbanden is 60 km/h.

De Porsche is via Chili naar Antarctica vervoerd en inmiddels heeft het team van vijf mensen de 356 mijl over het verraderlijke blauwe ijs van Antarctica voltooid, zoals de foto’s bewijzen. Hiermee zijn ze de eersten in die in een klassieke auto het zuidelijkste continent hebben veroverd. Het bedrag voor het doel (waar 100% van de giften naartoe gaat) is inmiddels ruim over de helft van het geplande eindbedrag van 1 miljoen uitgekomen!

 


Tags: , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Gekkenwerk in Le Jog

Volgend bericht

Ongelimiteerd plezier

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Gekkenwerk in Le Jog

Le Jog staat bekend als de zwaarste klassiekerrally van Europa. Dat heeft Joost Bolwidt en Eric van Straaten er niet van weerhouden...

24 December 2021