Laatste nieuws

Mooie dingen van Maarten Olden

Nieuwsberichten / 3 mei 2020

Ontwerper Maarten Olden wilde een miniatuurautootje maken met behulp van de staalplaatapplicatie in het programma SolidWorks. Met als doel om zijn expertise in het ontwerpen en construeren met plaatstaal aan te tonen. Het concept komt voort uit de mogelijkheid om staalplaat met een zet-of kantbank te buigen, met alleen rechte lijnen als resultaat.

Hij heeft daarmee een verfijnd autootje van twaalf centimeter lengte, uitgevoerd in 0.6 mm roestvast staalplaat, gerealiseerd. Ondanks de kleine schaal en de beperkte techniek van het ‘zetten’ en ’kanten’ van staalplaat is het een zeer gedetailleerd model geworden.

Maarten legt uit: “Ik heb geen licentie van de fabrikant. Daarover heb ik wel contact gezocht maar er komt geen goedkeuring om de modellen commercieel te verkopen. Dat is een beetje jammer maar ik begrijp dat ook wel; ik heb de auto niet ontworpen, maar alleen vertaald in een andere schaal en materiaal.”

“Samen met de fotografie van Thomas van Schaik en de styling van Eddy Frings is er een project gerealiseerd met de autootjes en architectuur als thema. Het idee is eigenlijk om middels deze autootjes nieuwe klanten aan te trekken in de ontwerpwereld en de technische hoek.”

Op de website van Maarten Olden is meer van zijn werk te bewonderen. Hij heeft eerder ‘automobiele’ ontwerpen gemaakt, zoals zijn serie ‘Spliners’.

Zijn website: www.maartenolden.nl


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Opel Kadett Coupé GT/E (1978)

Volgend bericht

Veel Italianen en een Duitser

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Opel Kadett Coupé GT/E (1978)

De zoektocht naar de volledige historie van zijn Opel Kadett GT/E uit 1978 was voor Gert-Jan Davelaar doodgelopen - tot het moment...

2 May 2020