Laatste nieuws

Debuut Mustang Mach 1 tijdens Goodwood Speedweek

Nieuwsberichten / 16 oktober 2020

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat de in gelimiteerde oplage gebouwde Mustang Mach 1 voor het eerst beschikbaar komt voor klanten in Europa.

Dit is volgens Ford de snelste in serie gebouwde Mustang die ooit in Europa is geleverd. De auto beleeft zijn debuut tijdens de Goodwood SpeedWeek dit weekend. Met verbeterde aerodynamica (22% meer downforce) en een vermogen van 460 pk uit een 5,0-liter V8 zou de Mach 1 niet alleen op de openbare weg, maar ook op het circuit indrukwekkende prestaties leveren. Klanten kunnen kiezen voor de handgeschakelde ’high-performance’ TREMEC-zesversnellingsbak of voor de 10-traps automatische transmissie, met aangepaste software voor een geoptimaliseerd prestatievermogen op de openbare weg en op het circuit.

De Mustang Mach 1 zou 22 procent meer neerwaartse kracht genereren dan de Mustang GT, ondersteund door een achterdiffuser die hij deelt met het Mustang-model Shelby GT500, plus een langere bodemplaat met speciale vinnen die koellucht naar de remmen leiden. Door zijn vorm levert de voorsplitter meer neerwaartse kracht voor een betere grip op het circuit, terwijl de speciale enkele achterspoiler zo is afgestemd op de aerodynamica aan de voorzijde, dat van voor naar achter een perfecte balans wordt verkregen.

Het MagneRide verstelbare wielophangingssysteem regelt elektronisch de magnetorheologische vloeistof in de demper, zodat deze in real-time op veranderende wegomstandigheden reageert. Het systeem is opnieuw afgesteld, wat naast de stijvere voorvering en stabilisatorstangen voor optimale prestaties zorgt. De auto staat op vijfspaaks 19″ lichtmetalen wielen, voorzien van Michelin Pilot Sport 4-banden.

De originele Mustang Mach 1, geïntroduceerd in 1969, heeft 295 snelheids- en duurrecords gevestigd op de zoutvlakte van Bonneville. Raceteams werden twee jaar achter elkaar met de Mach 1 kampioen bij de SCCA Manufacturer’s Rally, in 1969 en 1970. In 1971, 1974 en 2003 werden nieuwe of vernieuwde versies geïntroduceerd. Sinds 1969 zijn er meer dan 300.000 exemplaren van de Mustang Mach 1 geproduceerd.

 

 


Tags: , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Een privé-editie van de Zoute Grand Prix

Volgend bericht

Een auto om vrolijk van te worden

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Een privé-editie van de Zoute Grand Prix

Omdat in de weken voor de Zoute Grand Prix het virus weer oplaaide in België, werd het grote autofeest afgelast. Maar gelukkig...

14 October 2020