Laatste nieuws

Nissan GT-R: driften met meer dan 300 km/h

Video's / 17 september 2016

Een Nissan GT-R NISMO heeft het wereldrecord driften verbroken door op Fujairah International Airport in de Verenigde Arabische Emiraten met meer dan 300 km/h royaal dwars te gaan – en heel te blijven.

Het record, met een officieel geregistreerde 304,96 km/h, is opgenomen in het Guinness Book of Records. De rijder die het klusje heeft geklaard is de Japanse driftkampioen Masato Kawabata, die daarmee Jakub Przygoński uit Polen het record afhandig heeft gemaakt.
Kawabata gebruikte voor zijn rokerige uitspatting een GT-R NISMO van 2016, speciaal geprepareerd door GReddy Trust. Fujairah International Airport was gekozen voor deze stunt omdat het over een baan van drie kilometer lengte beschikt. Toyo Tires ontwikkelde er speciale banden voor.


redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

‘De tijd dat de autowereld alleen voor mannen was, is er niet meer’

Volgend bericht

Knallen op Goodwood met de Lexus LFA
Meer historie

‘De tijd dat de autowereld alleen voor mannen was, is er niet meer’

Ze krijgt liever een jerrycan vol benzine dan een flesje parfum en ze verkoopt geen auto die ze niet zelf gereden heeft....

11 August 2016