Laatste nieuws

Octane met eigen concours naar Soestdijk

Nieuwsberichten / 24 maart 2019

Tijdens het grote Concours d’Elegance Paleis Soestdijk op 24 en 25 augustus zal er een tweede concours gehouden worden, speciaal voor klassiekers die in grote serie zijn gebouwd. Het wordt georganiseerd door Octane Magazine.

Het ‘Internationale’ concours d’elegance in de voortuin van Paleis Soestdijk zal uiteraard de hoofdrol hebben tijdens het evenement, dat gedeeltelijk een nieuwe formule krijgt ten opzichte van de edities bij Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Octane zal een zogenaamde ‘nationaal concours’ organiseren, dat zich vooral richt op de meer betaalbare klassiekers, veelal auto’s die in grotere series zijn gemaakt. Voor de naam ‘nationaal concours’ is gekozen omdat de deelnemers veelal uit het lezersbereik van Octane zullen komen, dat bestaat uit Nederland en Vlaanderen, wat overigens niet wil zeggen dat inschrijvingen uit andere landen niet welkom zijn.

In de klasse voor Gezinsauto’s en Stationwagons zijn Citroën’s DS, ID en Super 5 van harte welkom.

De deelnemende auto’s, maximaal vijftig, zullen voor het Paleis Soestdijk opgesteld worden, naast de deelnemers van het internationale concours. De jurering zal op zaterdag plaats hebben, de prijsuitreiking op zondagmorgen.

Triumph Dolomite Sprint, we zien hem graag verschijnen in de klasse ‘Sportsedans, GTI’s en Sportcoupés’

Er kan meegedaan worden met auto’s gebouwd in uiterlijk 1985. Vooralsnog zijn er vijf klassen voorzien: ‘Open en Gesloten GT’s & Sportwagens’, ‘Sportsedans, GTI’s en Sportcoupés’, ‘Gezinsauto’s & Stationwagens’ en ‘Bestel- en Lichte Bedrijfswagens’.

Knetterende tweetakten zullen het hoogste woord hebben in de klasse voor auto’s van voor de tijd dat de Muur viel

Vanwege het feit dat het inmiddels dertig jaar geleden is dat het IJzeren Gordijn viel, is er ook een speciale klasse voor alle personen- en bestelauto’s van achter de Muur. Een passende naam voor deze klasse moet nog gevonden worden, suggesties zijn welkom.

Welkom in de klasse voor ‘Outlaws’ zijn gemodificeerde klassiekers en hot rods en rat cars

Bij wijze van experiment is inschrijving ook mogelijk met gemodificeerde klassiekers, in een klasse met de werktitel ‘Outlaws’. Van Alfa’s die zijn aangepast met (bijvoorbeeld) onderdelen van Alfaholics tot en met Porsches van Singer en Von Schmidt, van hot rods tot en met rat cars, ze zijn welkom, althans binnen het toegestane maximum aantal auto’s dat op het veld ondergebracht kan worden.

Inschrijven kost slechts 25 euro, waarvoor de deelnemer twee doorlopende toegangsbewijzen voor het concours krijgt. Belangstelling? Stuur een email met gegevens van de auto naar tonroks@octanemagazine.nl. Heb je een auto die niet binnen de genoemde klassen valt? Laat dan toch van je horen, mogelijk geeft hij samen met andere inschrijvingen aanleiding tot het vormen van een extra klasse.

 


Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Antwerp Classic Salon: mooi opgezet

Volgend bericht

Winter Trial 2019, een groot sneeuwfeest
Meer historie

Antwerp Classic Salon: mooi opgezet

Het Classic Salon werd dit jaar al voor de 42ste keer georganiseerd. Ik kan me niet herinneren dat het er niet was. Het Antwerp...

12 March 2019