Laatste nieuws

Op reis met Octane Magazine

Nieuwsberichten / Reizen / 24 augustus 2020
Voor 2021 heeft de redactie samen met reis-partner Petrol & Wine een programma samengesteld met reizen, specifiek voor autoliefhebbers. Voor deze trips kiezen we uitsteken hotels uit en wegen die zo veel mogelijk door dunbevolkte gebieden en mooie landschappen leiden, uiteraard over uitdagende wegen. Er is geen competitie, het gaat vooral om het onbekommerd genieten van het land, de weg, je auto en het gezelschap. De routebeschrijvingen worden zo eenvoudig mogelijk gehouden en alle reizen worden door de redactie van Octane begeleid.
1000 Miles of Scotland
21 tot 29 april 2021

Schotland staat jaarlijks op het programma, het is prachtig land waar je heerlijk kunt autorijden en het behoort al jaren tot onze favorieten. Elk jaar geven we de route een andere ‘twist’.  In 2021 zoeken we de westelijke kusten op, met bezoeken aan de eilanden Mull en Islay, welk laatste beroemd is om zijn prachtige, verstilde schoonheid en de vele distilleerderijen, waar single malt whisky’s worden gemaakt met die voor Islay zo typische rooksmaak, zoals Lagavulin, Ardbeg, Laphroigh en Coal Ila. We varen naar Schotland met de veerdienst van IJmuiden naar Newcastle, waar de trip start.

Corsica & Sardinië
3 tot 12 juni 2021

Twee parelen in de Middellandse zee, het ruige (Franse) Corsica en het lieflijke (Italiaanse) Sardinië. Corsica is klein maar kent hoge bergen zoals de Monte Cinto en Monte Rotondo, achtereenvolgens 2700 en 2600 meter hoog. Het landschap is ruig en in het binnenland zijn de wegen heel uitdagend. De kusten zijn echter uitnodigend, net zoals die van Sardinië, met zijn smaragdgroene wateren, beeldschone stranden en gezellige havenstadjes. We varen vanuit Italië naar Corsica, steken daarna over naar Sardinië, en varen naar de kust van Midden-Italië om vervolgens door Toscane huiswaarts te rijden.

Going South East (Kroatië en Montenegro)
5 tot 15 september 2021

Een avontuurlijke reis door Kroatië en Montenegro met veel culturele aspecten. Natuurlijk heeft het rijden over mooie wegen een grote rol, reken op mooie kusten en verlokkelijke stranden in Kroatië en fraaie berghellingen, groene weides, diepe kloven en schitterende meren in Montenegro. Reken erop dat de even beruchte als beroemde Kotor Serpentine Road op het programma staat en dat we de prachtige binnenlanden van Montenegro uitgebreid verkennen.

Engeland & Wales
 9 tot 18 oktober 2021

De Cotswolds, met zijn goudgele huizen, het Peak District met zijn adembenemende uitzichten en Wales vormen de hoofdelementen van deze reis door het midden van Groot-Brittannië. We komen bij deze trip door het hart van het gebied waar ooit de Britse auto-industrie floreerde. MG, Austin Healey en vele andere zijn er niet meer, maar Aston Martin en Morgan houden dapper stand. Een van beide bedrijven, of beide indien mogelijk, vereren we met een bezoek en wellicht slagen we erin voor iedereen een dagdeel een Morgan te huren zodat er persoonlijk kennis gemaakt kan worden met de rijeigenschappen van deze excentrieke automobielen. Ton Roks heeft de route voor deze roadtrip door Wales afgelopen najaar reeds verkend met de MGB GT (zie Octane 043).

De weg naar St. Petersburg

De data voor deze verre reis moeten we nog vast stellen, maar de route leidt in elk geval naar St. Petersburg, de tweede stad van Rusland, waar zich ooit het hof van Keizer Peter de Grote bevond. Het is de stad van Dostojewski, de grote schrijver die claimde dat er niets ter wereld was dat je niet in St. Petersburg kon vinden. Via Duitsland, Polen en de Baltische staten rijden we naar St Petersburg, met voldoende tijd om Polen, Litouwen, Letland en Estland te leren kennen en historische steden als Gdansk en Tallinn te bezoeken. Deze roadtrip is ruim 2500 kilometer lang, reden waarom we na enkele dagen in St Petersburg te hebben doorgebracht, vanuit Helsinki terugvliegen na de auto’s op transport te hebben gezet. Voor diegenen die dan nog niet genoeg hebben van dit avontuur, bieden we echter een terugreis aan, over de weg en het water, via Scandinavië.

Kijk voor meer informatie op www.petrol-and-wine.nl of stuur een e-mail naar hettylouwaard@octanemagazine,nl voor een uitgebreider programma.

Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Drie Italianen, beschermd door Padre Pio

Volgend bericht

Skoda Sport: bijna een sensatie op Le Mans
Meer historie

Drie Italianen, beschermd door Padre Pio

Het contrast tussen de Tesla Model 3 die Wouter Schouten dagelijks rijdt en zijn drie karaktervolle, Italiaanse youngtimers...

21 August 2020