Laatste nieuws

Pagani Huayra

Showroomsterren / 2 oktober 2020
Horacio Pagani noemt zijn bedrijf een ‘atelier’ en daar heeft hij alle recht toe, want zijn auto’s zijn niet alleen hypercars met extreme prestaties maar ook waren kunstwerken.

Je vindt niet snel een Pagani in Nederland, en zeker niet een met alleen maar de 38 afleveringskilometers op de klok. Deze Huayra staat in Rijssen verleidelijk te zijn bij Bloemendaal Classics, prijs op aanvraag natuurlijk. Reken erop dat het een pittig bedrag zal zijn want voor een nieuwe Huayra van 2020 moet je dik meer dan drie miljoen neertellen.

Deze auto is in 2013 geland bij Pagani Germany en is in juli 2015 in Guernsey geregistreerd en heeft vervolgens alleen maar stilstaan. Van de eerste, gesloten versie, zijn slechts 100 stuks gemaakt, dat als gevolg van een overeenkomst met Mercedes AMG dat speciaal voor de Zonda een 6,0-liter twinturbo V12 met 730 pk leverde. Daarmee zou hij een topsnelheid van 383 km/h hebben gehaald.

Naar beste gewoonte van Pagani is de Huayra met de allerbeste materialen gebouwd. Vermoedelijk komt hij in handen van een belegger die er wellicht niet over piekert er meer kilometers op te zetten. Of misschien toch even naar het Oberhausen Straight om te kijken hoe dicht hij bij de 400 km/h komt?

Prijs op aanvraag Bloemendaal Classics, Rijssen

bloemendaalcs.nl


Tags: ,Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Modena GT Spyder California

Volgend bericht

Modena GT Spyder California

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Modena GT Spyder California

De Modena GT Spyder California, een look-alike van de Ferrari 250 GT California, heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de film...

2 October 2020