Laatste nieuws

PEUGEOT 208 ‘Auto van het jaar 2020’

Nieuwsberichten / 2 maart 2020

Op maandag 2 maart werd in Genève de nieuwe Peugeot 208 door 60 Europese vakjournalisten verkozen tot Auto van het Jaar 2020. De jury prees het motoraanbod, dat klanten de keuze biedt uit elektrisch, benzine of diesel. De juryleden waren ook enthousiast over het design en de technologie in deze nieuwe Peugeot. De nieuwe 208 is de 6e PEUGEOT die de titel ‘Auto van het Jaar’ mag dragen.


De Peugeot heeft gewonnen met 39 punten verschil ten opzichte van de nummer twee, de Tesla Model 3. De derde plaats is voor de Porsche Taycan. De Renault Clio, Ford Puma, Toyota Corolla en BMW 1-serie volgden deze top drie op afstand.

De jury van deze award bestaat uit 60 autojournalisten uit 23 Europese landen. Hij werd in het leven geroepen in 1964 en is daarmee ook de oudste onderscheiding. Hij wordt ieder jaar in principe op de Autosalon van Genève uitgereikt. Dit jaar is de beurs op het laatste moment afgelast in verband met het Corona-virus.


Tags: , , , , , ,
Print Friendly, PDF & Email
Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Saab 900i (1989): Haat en liefde

Volgend bericht

Giulia GTA, de legende is terug

Bezoekers lazen ook


Uitgelicht

Saab 900i (1989): Haat en liefde

“Ik doe alles voor mijn Saab, maar ik baal er enorm van hoe vaak er iets kapotgaat.” Een perfecte samenvatting van de haat-liefde...

1 March 2020

Webdevelopment Passionate Bastards