Laatste nieuws

Places to go: Museo Storico Alfa Romeo

Reportages / 14 mei 2019

Places to go: Octane’s social media tips voor automusea

Het seizoen van vakantiereizen, trips naar auto-evenementen of historische races en rally’s is duidelijk geopend. Octane Magazine is op Instagram (www.instagram.com/octane.magazine.nl) en op Facebook (www.facebook.com/octanemagazinenl) gestart met een wekelijkse rubriek PLACES TO GO waarin we u met een kort verhaal en enkele foto’s laten kennismaken met interessante automusea. Altijd leuk om in gedachten te houden als u in de buurt bent tijdens een stedentrip of auto- of vakantiereis.

Een recente bijdrage in deze rubriek licht het mooie Alfa Romeo museum in Italie toe: Op een steenworp afstand van het vliegveld Malpensa bij Milaan, in Arese, ligt het Museo Storico Alfa Romeo. Een ideale tussenstop tijdens vakantie of stedentrip Milaan. Mooie architectuur op de vergane glorie van oude fabrieksgrond. Maar natuurlijk is het vooral de collectie van ‘La macchina del tempo’ die een paar, meer dan interessante, verblijfsuren garandeert! Avanti!

Van Mattijs Diepraam ontvingen wij aanvullend een serie prachtige foto’s van zijn recente bezoek aan het museum. Gewoon even genieten van mooie shots van nog mooiere auto’s! Bedankt Mattijs!

Andere musea die tot nu toe aan bod zijn gekomen in onze rubriek zijn Musée Matra in Frankrijk, Morgan Motor Museum in Kent (UK) en het Pikes Peak museum in Colorado Springs. Volg Octane op Instagram voor het volgende Places to Go museum!

Foto’s Mattijs Diepraam | Slider Alfa Romeo Museum

Link naar het Museo Storico Alfa Romeo


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Drie 'verloren' Bugatti's

Volgend bericht

Land Cruiser FJ40, een plaatje

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Drie 'verloren' Bugatti's

Matthieu Lamoure en Pierre Novikoff van veilinghuis Artcurial hadden de eer drie ‘verloren’ Bugatti’s uit een schuur...

20 April 2019