Laatste nieuws

Ronkende en zoemende motoren in Nieuwpoort

Nieuwsberichten / 4 mei 2018

De Vlaamse badplaats Nieuwpoort vormt op 26 en 27 mei het toneel van een vrij nieuw en sterk opkomend evenement, de Nieuwpoort Drivers Days. Rijders van elektrische auto’s hedendaagse supercars en klassiekers schudden elkaar daar de hand.

Dit tweedaagse auto-feest is begonnen onder de naam ‘Nieuport on Wheels’ en is uitgegroeid van een statische show naar een echt rij-evenement met diverse rally’s langs en door de vele landelijke dorpjes en polders in de ruime omgeving.

Wat de Nieuwpoort Drivers Days een speciaal karakter geeft, is dat ook elektrische auto’s welkom zijn. Op zaterdag 26 mei staan er twee rally’s op het programma, die simultaan worden gereden, een voor 100% elektrische wagens en een voor hedendaagse GT’s, sportauto’s en supercars. Zij zullen aan de hand van een routeboek het voor velen onbekende achterland van de Belgische Westkust doorkruisen. Voor het publiek zal er zaterdag de mogelijkheid zijn vanuit het ‘Electric Village’ een testritje te maken met elektrische auto’s van ondermeer Tesla, Volkswagen, BMW, Renault en Smart

De rally voor elektrische auto’s is een primeur voor België – hij is bovendien budgetvriendelijk. De rally voor de hedendaagse sportmachines is echter rijk ‘aangekleed’ met niet alleen speciale kledij maar ook deelname aan het ‘Drivers Dinner’ met afterparty in de sfeervolle zaal De Barkentijn. De ‘elektrische’ rijders kunnen daaraan overigens ook deelnemen – na bijbetaling. Op zondag 27 mei is het de beurt aan de liefhebbers van oldtimers om met hetzelfde roadbook de trip te maken. Er is plaats voor maximaal 120 auto’s.

Ook toekomstige klassiekers komen tijdens de Nieuwpoort Drivers Days aan bod. Er is een Premium Village waar de nieuwste raspaarden te zien zullen zijn. De aanwezige merken zijn Ferrari, Mercedes/AMG, Mini, Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Jaguar, Land Rover, Ford, BMW, Hyundai, Toyota, Mazda, Opel, Tesla en Smart.

Op zondagmiddag – van 13.30 tot 16.00 uur – is er een concours d’elegance, waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. De toegang tot het evenement is gratis – parkeren op een speciale parkeerplaats kost 10 euro.

// nieuwpoortdriversdays.be


Print Friendly, PDF & Email
Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Alfa Romeo Stelvio Q: op eenzame hoogte

Volgend bericht

Hyundai i30N, 'n voltreffer
Uitgelicht

Alfa Romeo Stelvio Q: op eenzame hoogte

Gasgeven met de 510 pk Stelvio Q in de Provence en op Paul Ricard. Vol gas van haarspeld naar haarspeld, vol gas van apex...

29 April 2018

Webdevelopment Passionate Bastards