Laatste nieuws

SKOJ! Volvo’s in Baarn

Nieuwsberichten / 18 mei 2019

Verzamelen is alleen maar leuk als je je passie kunt delen met andere mensen, vindt  Hans Blokzijl, eigenaar van een omvangrijke verzameling Volvo’s. Daarom stelt hij zijn Swedish Collection Museum open voor het publiek tijdens de zogenaamde SKOJ-dagen.

‘SKOJ!’ is Zweeds is voor ‘gezelligheid’ en ‘plezier’. Na het succes van de eerste SKOJ-dagen in maart gaan nu in het weekend van 28, 29 en 30 juni de deuren van Blokzijl’s collectie open. De focus ligt deze keer op de Volvo’s 700 en 900, volgens Hans ‘de laatste echt herkenbare Volvo’s’. In en om de Jardin d’Hiverre in Baarn zullen de mooiste exemplaren uit deze serie worden getoond, zoals de staatslimousines van Beatrix en het Zweedse koningshuis. Maar ook zeldzame carrosserievarianten van Nilson, een 760 Cabriolet, een 780 Coupé door Bertone én de originele Volvo 340 politieauto uit Flodder.

Al dertig jaar verzamelt Hans bijzondere, onderscheidende en hoofdzakelijk Zweedse auto’s. Hij verklaart: “Ik ga altijd voor onderscheidend en onverwacht design. Met moderne auto’s is het zonder logo erop vaak moeilijk om aan te geven om welk merk het gaat. Alles lijkt op elkaar. Volvo heeft altijd een sterke herkenbaarheid gehad. Je wist, dát is een Volvo. Dat de verzameling auto’s en andere Volvo producten in ontwikkeling blijft, beaamt Hans: “Er zijn nog zeker vier heel bijzondere Volvo’s, zoals de PV445 Cabriolet en de 262 Cabriolet die ik erg graag van de huidige eigenaren zou willen overnemen. Maar ook een Volvo als de V40 met lage kilometerstand die ik onlangs aangeboden kreeg, sla ik niet af.”

Leuk dat de collectie die tot voor kort uitsluitend te bezichtigen was voor intimi en bijzondere gasten nu voor iedereen te bezichtigen is.

Een rondgang door het museum met de hele collectie maar ook een ‘groene’ toer langs de bomen op het 20.000 vierkante meter grote park maken het, samen met de aanwezige catering en Volvo-participanten, tot een leuk weekenduitje. Meer informatie: www.swedishcollection.nl

 


Tags: , , , ,
Print Friendly, PDF & Email
Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Places to go: Museo Storico Alfa Romeo

Volgend bericht

Nieuwpoort Drivers Days, in goede handen

Bezoekers lazen ook


Uitgelicht

Places to go: Museo Storico Alfa Romeo

Places to go: Octane's social media tips voor automusea Het seizoen van vakantiereizen, trips naar auto-evenementen...

14 May 2019

Webdevelopment Passionate Bastards