Laatste nieuws

Spectre: een elektrische Rolls-Royce

Nieuwsberichten / 30 september 2021

In navolging van de andere autofabrikanten, kondigt ook Rolls-Royce Motor Cars aan dat in de nabije toekomst alle modellen volledig elektrisch zullen zijn. Het testen van de eerste volledig elektrische Rolls, met de modelnaam Spectre, is op handen.

Al in 1900 maakte Charles Rolls kennis met een elektrisch aangedreven auto, genaamd Columbia, en hij vond de elektrische rijervaring ideaal. “De elektrische auto is geruisloos en schoon,” zei Rolls. “Er is geen stank, geen vibratie en wanneer er vaste oplaadstations zouden zijn is de bruikbaarheid ook geen probleem. Maar voor nu zie ik dat nog niet gebeuren, in elk geval niet voor de komende jaren.”

Rolls-Royce verklaart dat met de huidige beschikbare technologie de tijd is aangebroken om ‘de toekomst van luxe te veranderen.’

In een veeleisend testprogramma worden met het prototype meer dan 2,5 miljoen kilometers afgelegd, een simulatie van zo’n 400 gebruiksjaren voor een Rolls-Royce, en het traject omvat alle uithoeken van de wereld. De nieuwe elektrische auto profiteert van de Rolls-Royce-architectuur en Rolls-Royce heeft al vroeg ervoor gezorgd dat een elektrische aandrijflijn in het platformontwerp geïntegreerd kon worden. Volgens de fabrikant is de naam Spectre krachtig en mooi en in lijn met de namen die de afgelopen eeuw aan de modellen gegeven zijn, zoals  Phantom, Ghost and Wraith. Vanaf 2023 moet het nieuwe model leverbaar zijn.


Tags: , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

70 JAAR DESIGN IN CREWE

Volgend bericht

40 jaar liefde voor de Alpine Berlinette

Bezoekers lazen ook


Meer historie

70 JAAR DESIGN IN CREWE

Bentley Motors viert de zeventigste verjaardag van zijn eigen designafdeling in Crewe (VK). De eerste Bentley die daar onder...

29 September 2021