Laatste nieuws

Steve McQueen’s ‘Le Mans’ als stripverhaal

Nieuwsberichten / Reportages / 8 mei 2017

De cult-film ‘Le Mans’ met Steve McQueen in de hoofdrol, is er nu als ook als een zeer realistisch stripverhaal, met een ongehoorde detaillering.

‘Steve McQueen in Le Mans’ is gemaakt door de Belgische kunstenaar Sandra Garbo, die met zijn team drie jaar aan het stripboek gewerkt heeft. Het is het eerste boek in een serie – er komt een tweede deel – en het tekenwerk is mooier dan je ooit in een stripboek hebt gezien.

Voor diegenen die de film ‘Le Mans’ niet kennen: Steve McQueen was een groot liefhebber van autosport en snelle auto’s en vervulde in 1970 de hoofdrol in een film over een fictieve 24 Uren van Le Mans. De rolprent was niet echt een kassucces, maar het is wel een cult-film geworden onder liefhebbers, niet vanwege het verhaal – dat is ronduit zwak – maar wel vanwege de actieopnamen  van de Porsche 917’s, GT40’s en Ferrari’s. Sandro Garbo en zijn team hebben het verhaal opgepoetst door het op een heel verleidelijke manier te presenteren.

De tekeningen zijn zo mooi dat ze het bijna stuk voor stuk verdienen om ingelijst te worden. Sommige zijn dan ook apart als grote art-print te bestellen. Garbo heeft ervoor gezorgd dat alles dat de film cool maakte, in het stripalbum nog cooler aan de orde komt. Daardoor heeft het geheel eigen attractiviteit gekregen, ook voor diegenen die de film niet kennen.

Het enige dat handig is om te weten is dat Steve McQueen in de film, en dus ook in het stripalbum, de rol speelt van coureur Michael Delaney en dat hij en een rivaal een appeltje met elkaar te schillen hebben. ‘Steve McQueen in Le Mans’ telt 64 pagina’s, de tekst is naar keuze in het Engels, Duits, Frans en Italiaans. Het album heeft een harde omslag en is te bestellen via de website stevemcqueenlemans.com voor € 32.

 


redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Het oeuvre van Peter Monteverdi

Volgend bericht

Bruce McLaren – de man, de film
Meer historie

Het oeuvre van Peter Monteverdi

Het jaar 2017 wordt door muziekliefhebbers gekenmerkt als het ‘Monteverdi jaar’, aangezien Claudio Monteverdi 450 jaar...

22 April 2017