Laatste nieuws

Super 3: de geheel nieuwe Morgan

Nieuwsberichten / 24 februari 2022

Morgan introduceert een volledig nieuwe driewieler, de Super 3. Hiermee bouwt het merk voort op de 113 jaar oude traditie in driewielige Morgans.

Het model is de eerste Morgan met een monocoque-structuur, gebouwd op het nieuwe, driedelige aluminium platform van het merk. Dankzij een 1,5-liter driecilinder motor van Ford zijn het vermogen en de prestaties hoger dan van eerdere Morgan driewielers. Het doel van de auto is volgens Morgan om een unieke rijbeleving te bieden waarin de bestuurder centraal staat. De auto wordt aangeboden met een ongelimiteerd aantal opties, accessoires en combinaties, zodat eigenaren hun individuele draai aan de Super 3 kunnen geven. Zoals elke Morgan wordt de Super 3 gebouwd in Malvern, Worcestershire, in de Pickersleigh Road-fabriek van het merk.

De vorm van de Super 3 is sterk beïnvloed door aerodynamische en mechanische eisen. Dit is het meest zichtbaar in de gegoten aluminium structuur die het gezicht van de auto bepaalt, de motor ondersteunt, de hoeken begrenst en lucht naar de aan de zijkant gemonteerde koelsystemen voert. Twee rechthoekige ‘diffuser plates’, ‘sideblades’ genoemd, zorgen op intelligente wijze voor de koeling en zijn ook de basis voor het bevestigen van koffers, bagagerekken en race-accessoires.

Het interieur van Super 3 heeft beschermingsniveau IP64, tegen water en stof. Dat geldt ook voor de USB-aansluitingen. Het dashboard is volledig digitaal en de start/stopknop is gebaseerd op de vuurknop zoals in een militair vliegtuig. Voor het eerst is er een verwarming voor het voetencompartiment beschikbaar en wordt het comfort verder vergroot door een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel en een eenvoudig uitneembare, verstelbare set pedalen.

De 1,5-liter atmosferische driecilinder benzinemotor van Ford is gekoppeld aan een vijftraps Mazda-versnellingsbak, zoals te vinden in de MX-5. Morgan heeft veel van zijn eigen opties en accessoires ontwikkeld en heeft met verschillende belangrijke partners samengewerkt om de beschikbare opties te helpen samenstellen. Deze projectpartners zijn onder andere Malle London, Quad Lock en het simpele maar effectieve navigatiesysteem van Beeline.

Beeline navigatie

De Super 3 is nu te bestellen. De prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Technische specificatie (opgave Morgan):

Motor: Ford 1,5-liter driecilinder-in-lijn

Maximum vermogen: 118 pk (87 kW)

Maximum koppel: 150 Nm

Acceleratie 0-100 km/h: 7 seconden

Topsnelheid: 209 km/h

Drooggewicht: 635 kg

 


Tags: , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

De gele kanarie

Volgend bericht

Jeugdliefde met een flathead

Bezoekers lazen ook


Meer historie

De gele kanarie

Voor de autokeuze van Robbert Moree zijn vorm, functie en soms ook snelheid de ‘drivers’. Sinds 1996 is hij in het bezit...

18 February 2022