Laatste nieuws

Toch een Ferrari V12 voor Minotto

Nieuwsberichten / 16 juli 2020
Hans Teijgeler gaat zijn Minotto niet met een Alfa Romeo ‘Busso’ V6 leveren, maar met een heuse V12. Dat naar aanleiding van reacties van potentiële klanten. Bovendien heeft hij dicht bij huis een leverancier gevonden twaalfcilinders.

Teijgeler: “Het wordt de allermooiste en meest iconische V12 ooit geproduceerd, de Colombo twaalfcilinder zoals die in onder meer de Ferrari 250 GTO, 250 SWB en 250 TR gebruikt is. Laten we in Nederland nou iemand hebben die deze motoren helemaal nieuw bouwt, gericht op eigenaren van voornoemde auto’s die hun oude matching numbers motoren veilig onder de werkbank willen zetten en met een van deze nieuwe motoren gaan racen.”

Die ‘iemand in Nederland’ is Piet Roelofs die met zijn Roelofs Engineering in Rheden de bekende Ferrari V12’s exact nabouwt en internationaal levert.

Kopers van een Minotto met Colombo V12 zullen kunnen kiezen tussen de klassieke zes dubbele Webers – wat formeel niet straatlegaal is – of tussen ‘Webers’ waarin injectoren verstopt zitten en waarmee aan de hedendaagse emissie-eisen voldaan kan worden.

De Minotto kan geleverd worden met originele inhoud – zijnde 3,0 liter – of met 3,8 liter, waarmee hij 350 pk levert. Teijgeler zegt ook kleinere wielen te gaan monteren met ‘hogere’ banden, waardoor de Minotto een meer klassieke uitstraling krijgt.

www.minotto.nl


Tags: , ,redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Remmen met die Blowers!

Volgend bericht

Nieuwe Ford Bronco: 'Built Wild'

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Remmen met die Blowers!

Verzamelaars vragen Bentley om de bouw van nieuwe Blowers te heroverwegen. Tien van ‘s werelds prominentste autoverzamelaars...

16 July 2020