Laatste nieuws

Lezersreis Tour de France, 25 – 31 mei

Nieuwsberichten / Reisprogramma 2018 / Reizen / 26 maart 2018

Rijden over uitdagende stuurmanswegen, door bijzondere streken en logeren in sfeervolle hotels. Een reis voor de liefhebbers van een flink potje sturen. Met een start in de vergeten Jura, die verrassend mooie wegen te bieden heeft. We zoeken voor deze rit niet de hoogste passen op, maar richten ons juist op de gebieden waaraan vaak voorbij wordt gereden, zoals de Vercors met zijn spectaculaire kloven en ‘balkonwegen’ die aan steile bergwanden hangen. Reken op mooie routes door de Luberon en de Camarque en langs imponerende canyons zoals de Gorges du Verdon. We rijden een aantal trajecten met een sportief autoverleden, niet alleen heuvel- en bergklims, maar ook delen van legendarische rally’s als de Tour de France Automobile.

Vrijdag 25 mei PROLOOG (optioneel)
Voor degenen die het leuk vinden om in het midden van Frankrijk te overnachten en reeds daar aan met een aantal reisgenoten kennis te maken, hebben we een proloog. We verzamelen daarvoor in de Jura.Voor de volgende dag hebben we een fraaie route beschikbaar die ons naar Isère brengt, waar deze trip officieel van start gaat.

Zaterdag 26 mei
Degenen die aan de proloog meedoen, rijden op deze dag via een fraaie route naar Isère waar de andere deelnemers op eigen gelegenheid naar toe komen.
’s Avonds hebben we een gezamenlijk diner in het restaurant van het hotel.

Zondag 27 mei 
Een uitdagende route dwars door de Vercors. De prachtige Gorges du Nan en de Col de la Machine staan op deze dag op het programma.

Maandag 28 mei 
Op deze dag bedwingen we de indrukwekkende Mont Ventoux en rijden we zuidwaarts door de prachtige Luberon naar een bijzonder hotel in de Camargue

Dinsdag 29 mei 
Een dag ter vrije besteding, lekker relaxen in het fraaie hotel, een rit door de prachtige Camargue of het nabijgelegen Arlès bezoeken.

Woensdag 30 mei 
Op deze etappedag rijden we via de Gorges du Verdon naar Grasse.

Donderdag 31 mei
Op deze laatste dag rijden we prachtige trajecten uit legendarische rally’s als de Monte Carlo en Tour de France Automobile.

Vrijdag 1 juni
Individuele thuisreis.

De reis wordt georganiseerd door de redactie van Octane in samenwerking met Petrol & Wine. Heb je interesse in deze reis die van 25 tot en met 31 mei plaats heeft of wil je meer informatie, e-mail dan naar hetty@petrol-and-wine.nl.
Deelname kan zowel met een moderne als klassieke auto, de dagafstanden liggen tussen de 275 en 350 kilometer.


Print Friendly, PDF & Email
Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Lezersreis Highlands & Hebriden, 17 – 24 april

Volgend bericht

Winter Trial 2018: het venijn zat in de staart
Uitgelicht

Lezersreis Highlands & Hebriden, 17 – 24 april

Schotland behoort al jaren tot onze favorieten en dat blijft het. Deze keer zoeken we de noord-westelijke kusten op, met een bezoek...

26 March 2018

Webdevelopment Passionate Bastards