Laatste nieuws

Touring raspaard met racebloed

Nieuwsberichten / 14 juni 2019

Enzo Ferrari bestierde de race-activiteiten met de Alfa Romeo 6C voordat hij in 1939 voor zichzelf begon. Deze elegante Berlinetta met een carrosserie van Touring is zijn leven begonnen als een van de vijf Spider Siluro raceauto’s.

Er schuilt daardoor een stukje van de magie van Modena onder de kap in de vorm van een Tipo 256 motor in competitiespecificatie. Vanwege zijn historie is de auto van harte welkom bij de Mille Miglia. Research door de eigenaar heeft aan het licht gebracht dat deze Alfa Romeo, met chassisnummer 915014, tussen 1939 en 1940 voor acht races is ingezet, waaronder de Mille Miglia van 1940 die toen vanwege WWII over drie kortere ronden werd gereden.

De racecarrière van deze 6C is geëindigd toen hij aan zijn tweede eigenaar verkocht is in 1941, en naar Carrozzeria Touring werd gestuurd voor een Berlinetta koetswerk. Daardoor werd het een prachtige en veel beter bruikbare straatauto – een vooruitgang is een periode waarin niet meer werd geracet. De Alfa is door zijn tiende eigenaar volledig gerestaureerd zoals hij door Touring gebouwd is en heeft sindsdien vele prijzen gewonnen. De mooiste prestatie is wellicht het trio trofeeën dat hij in 2015 op Pebble Beach won: de Touring Class, de Mille Miglia Trophy en de Bulgari Award. Recentelijk is hij ook Best of Show geworden van het Forest Grove Concours d’Elegance van 2018.

De 6C wordt vast zeker een van de hoogtepunten van Gooding and Company’s Pebble Beach veiling in augustus – hij is een gegarandeerd toegangsbewijs voor vele prestigieuze internationale evenementen. Maar je kunt er ook gewoon heel fijn mee gaan rijden.

Gooding & Co, Pebble Beach, USA
16-17 augustus
goodingco.com

All images copyright and courtesy of Gooding & Company.
Photos by Brian Henniker.






redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).




Vorig bericht

Fantastische Fantuzzi onder de hamer

Volgend bericht

'Outlaw' Lancia Thema 8.32 SW




Meer historie

Fantastische Fantuzzi onder de hamer

Een mooiere competitiemachine dan deze door Fantuzzi van een prachtige carrosserie voorziene Maserati A6GCS zul je niet gauw...

14 June 2019