Laatste nieuws

Trackday Mustang met een missie

Showroomsterren / 26 maart 2021

Deze Mustang van 1965 vonden we bij ‘Machines with a Mission’, het bedrijf van Mike van Thiel, die zich al 15 jaar specialiseert in de koop en verkoop van race- en rallyauto’s. Het bijzondere aan deze raceklare Mustang is dat hij op Nederlands kenteken staat, en dat is slechts een van de redenen waarom Van Thiel hem ‘best Mustang at the Ranch’ noemt. De aanwezigheid van een kenteken betekent namelijk dat je geen trailer nodig hebt om voor een trackday naar Zandvoort, Spa of de Nürburgring te rijden, want dat kan ‘gewoon’ over de weg. Je moet daarvoor wel uit het juiste hout gesneden zijn, want het spreekt voor zich dat vering en demping hard zijn afgestemd en dat geluiddemping nagenoeg ontbreekt.

De Mustang is van ’65, is van overtollig gewicht ontdaan en waar mogelijk van lichter ‘plaatwerk’ voorzien, waardoor hij minder dan 1200 kilo op de schaal brengt. Hij is voorzien van een FIA HTP (Historical Technical Passport) dat tot 2027 geldig is. De Mustang is gebouwd voor een Nederlandse ‘gentleman driver’ die er mee gereden heeft in het Dutch National Historic Touring Car Championship. Hij heeft er ook in het buitenland mee geracet, vooral in races voor het Portuguese Historic Championship.

Van Thiel meldt dat de V8 is gebouwd door een van de beste 289 specialisten in Europa, een klus die pas vier races geleden gedaan is, waardoor hij nog vers genoeg is voor rond de 50 race-uren. Wie het kalmer aandoet, kan er natuurlijk meer uit halen.

De volledig stalen V8 is goed voor 410 pk, en hij is van allerlei onderdelen voorzien die hem geschikt voor het circuit maken, zoals een Heavy Duty McLeod koppeling, Heavy Duty motorsteunen, een ontsteking van Mallory met meerdere rpm chips, een True Track differentieel en een kunststof tank die een goedkeuring tot 2022 heeft. Alle veiligheidsspullen die er voor de racerij zijn ingebouwd, hebben een nog geldige goedkeuring. Ook zijn er reserveonderdelen voor overname beschikbaar. De auto is te bezichtigen in (het midden van) Nederland en wacht daar op iemand die weet te waarderen waarvoor hij gebouwd is. Dat is, volgens Mike van Thiel, ‘voor speed, record breaking or random craziness’. De prijs? Reken op € 64.500.

machineswithamission.com


Tags:Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Ernst Berg

Volgend bericht

Een gezegende cabriolet

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Ernst Berg

Aan tafel met Von Trips, scheuren met Carel Godin de Beaufort, op twee wielen door het Scheivlak met Mäkinen en kampioen...

26 March 2021