Laatste nieuws

Twaalf uur, 21 passen

Nieuwsberichten / 25 mei 2021
Een intrigerend evenement van een autoclub in het noorden van Italië trok onze aandacht: de 12in12 Alpine Challenge. Het is geen snelheidsevenement, goed navigeren is minstens zo belangrijk als rijvaardigheid.

Deelnemers krijgen een kaart aangereikt, waarop inmiddels 21 cols staan aangegeven in het noordwesten van Italië (in voorgaande jaren waren het er 12) en het belendende deel van de Franse Alpen. Om als geslaagde finisher te kwalificeren moeten in 12 uur zoveel mogelijk van deze passen aangedaan worden. Daarvoor moet minstens 500 kilometer gereden worden. De start en finish bevinden zich in de omgeving van Cuneo.

Het eendaagse evenement wordt viermaal gehouden. Octane neemt met een klassieke Giulia deel aan de eerste editie op 19 juni, en hoopt daarvan verslag van uit te brengen in het volgende nummer. Er zijn een tweede en derde editie van de 12in12 Alpine Challenge op 26 juni en 3 juli. Er is ook nog een vierde op 18 september met een start vanuit Spa in België. Meer info is te vinden op de website 12in12en.mystrikingly.com


Tags: ,Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Kimera EVO37, eerbetoon aan een legende

Volgend bericht

'Heritage' onderdelen voor de Delta

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Kimera EVO37, eerbetoon aan een legende

De legendarische Lancia 037 komt terug, in de vorm van een hoogstaande restomod uit het noorden van Italië. Drijvende kracht...

22 May 2021