Laatste nieuws

Ultieme luxe: Mercedes-Maybach GLS 600

Nieuwsberichten / 22 november 2019

In september van dit jaar was Octane Magazine op uitnodiging van Mercedes-Benz te gast in een villa aan de Côte d’Azur om getuige te zijn van de onthulling van een nieuwe Mercedes-Maybach. We schreven daarover: “Aan het einde van een prachtige zomerdag, in een villa hoog in de bergen, uitkijkend over de baai van Nice, kregen we, na inlevering van onze telefoons, het nieuwste model van Mercedes-Maybach te zien. Eind november volgt op een beurs in China de openbare onthulling. Wetende dat Maybach nu een merk is van luxe-varianten op bestaande Mercedes modellen, en wetende dat het SUV-segment een grote wereldwijde groei doormaakt, zal het straks niemand verrassen hoe de volgende Maybach eruitziet. Andreas Zygan (Director Development SUV): “Luxe is ook om in het verkeer vanuit een hogere positie naar anderen te kijken”.”

Deze week verliep het embargo door de onthulling van de Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC op de autobeurs in China. Niet geheel toevallig want men verwacht dat naast de Verenigde Staten, Rusland en het Midden-Oosten, ook China een belangrijke afzetmarkt zal zijn voor deze luxe SUV.

Deze Maybach combineert de techniek en de carrosserie van een SUV met de luxe van een topklasse limousine. De auto heeft een 4 liter V8 motor met een vermogen van 558 pk en een moment van 730 Nm, speciaal ontwikkeld voor Maybach om, volgens de fabrikant ‘discretie en vermogen samen te laten gaan’. De motor is voorzien van een 48-volt EQ Boost systeem. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h en de 5,2 meter lange en 2,7 ton wegende mastodont zou in minder dan vijf seconden accelereren van 0 – 100 km/h.

De GLS staat op grote wielen van 23 inch en een mooi detail is dat er absoluut geen treeplank in zicht is totdat een van de deuren wordt geopend. Dan komt een geanodiseerde aluminium opstapplank tevoorschijn die tevens het wegdek naast de auto van voldoende licht voorziet.

In het interieur zal het goed vertoeven zijn, dankzij de standaard Airmatic luchtvering of het optionele E-ACTIVE BODY CONTROL waarmee volgens Mercedes hobbels in de weg niet meer worden doorgegeven aan de passagiers. Er is zelfs voor het eerst een rij-instelling te kiezen die er alles aan doet om de reis voor de inzittenden achterin de auto zo comfortabel mogelijk te maken. De enorme ‘business-class’ stoelen met ligstand laten op het gebied van comfort niets te wensen over. Het klimaat en de beleving in het interieur worden verzorgd door het optionele Air-Balance pakket, met actieve parfuminjectie: ‘witte osmanthusbloesem, bloemig en licht, afgerond met een zachte leerachtige noot en kruidige thee.’

Het is aan te nemen dat deze Maybach een rol zal gaan spelen in het segment van de ultra-luxe SUV’s in de eerdergenoemde geografische regio’s. Een Maybach wordt ook veel ingezet als luxueuze ‘shuttle’ tussen tophotels, kantoren en vliegvelden. De auto wordt in de tweede helft van 2020 leverbaar en dan kunnen kopers zich melden in de zogenaamde ‘excellence centers’ waar zorgvuldig wordt bepaald welke persoonlijke voorkeuren en opties in de configuratie van hun Maybach kunnen worden meegenomen. De Maybach eigenaar weet ook dat hij ook via de ‘circle of excellence’ service toegang krijgt tot concerten, diners, vernissages en andere vormen van ultieme luxe.

De beoordeling of dit wel of niet een mooie auto is, is een vraag waarop we het antwoord graag overlaten aan de man of vrouw die in staat is om een keuze te maken tussen de aanschaf van deze Maybach of vergelijkbare auto’s van bijvoorbeeld Rolls-Royce en Bentley. We hebben wel een mening.

Lees ook ons artikel over de visie van Mercedes op: ‘De geur van ultieme luxe

 

 


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

MGB Roadster (1975)

Volgend bericht

Alfa Romeo GT1300 Junior (1973)

Bezoekers lazen ook


Meer historie

MGB Roadster (1975)

De parkeervergunning voor Berkeley University California zit nog op het raam en de kleur is nog steeds ‘Tundra Green’....

20 November 2019