Laatste nieuws

Una Esperienza Particulare

Reportages / 26 juni 2022

Omdat er niets leuker is dan met een groep bevriende autoliefhebbers een vooraf uitgestippelde road trip te maken, proberen de heren van ItalyHereWe.Com jaarlijks hun Italiaanse macchine richting Italië te sturen voor wat zij noemen: Una Esperienza Particulare! Paul van Beukering doet verslag.

“Na twee teleurstellende COVID-jaren, kon onze Italyherewe.com-groep op dinsdag 13 juni eindelijk weer beproefde reisconcept in gang zetten; negen bolides, 18 leuke kerels, een fraai zonnetje, richting het prachtige Italië. Het mediterrane land was wederom erg goed voor ons op het gebied van gastvrijheid, mooie hotels, heerlijke maaltijden, lekkere wijntjes, grappa’s én, niet te vergeten, de fijne en bochtige strada’s waar we zo zielsveel van houden. Rijden met de Italiaanse oudjes op de manier waarvoor ze destijds zijn gemaakt.

Op de eerste dag vertrokken we uit Nederland richting Burgesio om de volgende dag door te rijden naar Brescia om de start van de Mille Miglia mee te pakken. Die avond hadden we een leuk hotel geboekt in Maranello. Op de derde dag verbleven we rond Modena, waar we een fabrieksbezoek brachten aan de wereldberoemde leerkunstenaar Schedoni. Hier worden de leren koffers gemaakt voor merken als Ferrari, Maserati, etc.

De lunch werd genoten bij een authentieke Balsamico-producent waarna we een half uurtje mochten ‘gummen’ op de Autodromo di Modena.

De vierde dag waren we het bloedhete Toscane om nog een dagje de Mille Miglia als toeschouwer mee te maken. Helaas moesten we daarna alweer Noordwaarts, via een lunch nabij het Gardameer, binnendoor naar de Passo della Stelvio. Onze laatste hotelovernachting was wederom in Burgesio en op de zesde dag kwamen we moe, maar zeer geïnspireerd en voldaan weer in Nederland.

Alles bij elkaar was het weer een onvergetelijke trip; een erg leuke groep, een fantastische selectie van auto’s (zelfs de moderne 124 Spider detoneerde niet in het geheel) en honderden kilometers lekker sturen over het platteland en bergpassen. Daar doen we het allemaal voor. Wij pakken nu alvast weer de kaart om de 2023 editie uit te stippelen.”


Tags: , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Een zijdezachte P6

Volgend bericht

Verhitte strijd

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Een zijdezachte P6

Toen we in oktober 2019 op bezoek waren bij Robert Bart, had hij voor elk soort gebruik een auto in zijn bescheiden collectie....

24 June 2022