Laatste nieuws

Veel moois naar Classic Wings & Wheels

Nieuwsberichten / 13 augustus 2019

Organisator Henk Janus en zijn team zijn er weer in geslaagd een mooi veld auto’s naar de luchtmachtbasis Gilze-Rijen te krijgen. Veel bekijks op zaterdag 31 augustus zullen ongetwijfeld de twee vooroorlogse Maserati’s trekken, als ze op het de startbanen de sporen worden gegeven.

Het zijn de 4CLT van 1949 waarmee Fangio en Campos geracet hebben en de 6CM, een 1,5-liter zescilinder met compressor, waarin de Fransman Roger Deho in 1946 drie races gereden heeft toen de autosport na de tweede wereldoorlog weer tot leven werd gewekt.

Bentley is ook een belangrijk thema van deze editie, de Dutch Bentley Drivers Club zal zijn opwachting maken, evenals het Louwman Museum met een prachtige 4,5-Litre. Ook zal de Brit Martin Overington zijn opwachting maken met een Blower, die hij ook gebruikt om zijn andere raceauto’s – een Porsche 956 en een Bentley Continental GT3 – van en naar circuits te slepen.

Ook in actie komt een Alfa Romeo F3000, hij zal na een jarenlange restauratie zijn eerste rondjes rijden tijdens Classic Wings & Wheels.

Het 2CV Museum van Edwin Groen komt met een aantal bijzondere ‘eenden’, waaronder de allereerste die Citroën geproduceerd heeft. Reken op ook een demo met race-eenden.

Henk Janus doet er alles aan om het evenement de titel ‘Little Dutch Goodwood’ waardig te maken. “Vader Michael en zoon Jeroen Bleekemolen zullen samen een F1-auto demonstreren voor Team Coloni Olanda en Jan Lammers komt waarschijnlijk een Bentley GT3, voor het eerst rijden zij samen in een F1 auto.

“Waarschijnlijk zal ex Le Mans winnaar Jan Lammers rijden met een Bentley Continental GT3-R”, aldus Janus. Diegenen wier interesse naar ook vliegtuigen uitgaat, zullen niet teleurgesteld worden. Henk: “Op dezelfde dag als Classic Wings & Wheels worden in Terneuzen 75 Jaar D-Day gevierd. Daar zijn veel historische vliegtuigen bij betrokken en een aantal daarvan zal zich bij ons in de air-show presenteren.”

Er is nog een bijzonder thema gekozen: de Nederlandse Grand Prix van 1952. Bijzondere aandacht zal er zijn voor Jan Flinterman (1919-1992) en Dries van der Lof (1919 -1990), de eerste Nederlanders die meereden in een voor het kampioenschap meetellende Grand Prix.

www.classicwings-wheels.nl 


Tags: , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

De A112 Abarth is de laatste die gaat

Volgend bericht

Classic Mike in Zeewolde

Bezoekers lazen ook


Meer historie

De A112 Abarth is de laatste die gaat

Jan Lagerweij en zijn vrouw Trudy koesteren een uitgesproken liefde voor het merk Autobianchi. Uitgesproken, omdat ze die liefde...

12 August 2019